POLUVREME - Nedović opet efikasan, debitovao Tompkins, cela klupa proslavila njegove prve poene!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
18:42
Izvor: Sportske.net

Zvezda vodi na poluvremenu protiv Splićana.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

U okviru 26. kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Crvene zvezde ovog popodneva gostuju u Splitu, gde protiv domaćeg tima vode na poluvremenu sa 49:37.

Od ishoda povog meča zavisi ko će biti Zvezdin rival u četvrtfinalu plej-ofa. Ako crveno-beli pobede, to će biti SC Derbi, a ako izgube, igrali bi baš protiv Splita u plej-ofu.

Posle ravnopravnih par minuta od početka meča, Zvezda je serijom 10:0 stekla prvu osetniju prednost od 16:9, predvođena raspoloženim Nemanjom Nedovićem.

Splićani su nakratko prekinuli tu seriju, ali Zvezda zatim vezuje još sedam poena, za dvocifreno vođstvo - 23:11.

Kraj prve i početak druge deonice je protekao u znaku domaćeg tima koji je najviše zahvaljujući iskusnom Šorteru uspeo da uhvati rezultatski priključak i da serijom 14:2 izjednači na 25:25.

Ali, ubrzo je Jago preuzeo glavnu ulogu na terenu, odbio je nalet domaćina, a na sredini druge deonice svoj debitantsni nastup u dresu Crvene zvezde upisao je Trej Tompkins.

Nije mu dugo trebalo da na asistenciju Smarta upiše prve poene, što je cela klupa crveno-belih oduševljeno pozdravila.

Zvezda je ponovo uspostavila kontrolu dešavanja na terenu, a Smart je svojom trojkom vratio dvocifrenu razliku u korist gostiju na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena.

Nemanja Nedović ima 11 poena posle prvog poluvremena, Jago je upisao devet, Mitrović ima osam, a Smart sedam poena. Kod Splićana, Šorter je upisao 10, Perković i Saliven imaju po osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke