POLUVREME - Negledljivo u Laktašima, Gedraitis u ritmu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.09.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Bilo je dosta prekida, posebno u prvih 15 minuta.

Igokea m:tel/Marija Vuruna
Igokea m:tel/Marija Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode na poluvremenu utakmice protiv Igokee u Laktašima sa  32:40 na otvaranju AdmiralBet ABA lige.

Sporiji početak utakmice za Crvenu zvezdu i blaga neorganizacija u fazi napada. Vodio je tim Duška Ivanovića od samog početka, Rokas Gedraitis je bio u dobrom ritmu, a odlično se snalazio i Majk Tobi pod košem Igokee.

Bilo je zanimljivo i iznenađujuće videti da Duško Ivanović od početka veruje Daliboru Iliću koji je sakupio popriličan broj minuta (11) u prvom poluvremenu i odigrao solidnu rolu sa šest poena i četiri skoka, a i defanzivno je imao bitne momente.

Zvezda je bolje ušla u drugu deonicu, Igokea nije mogla da pronađe poene iz igre, a veliki deo dvorane u Laktašima dočekao je ovacijama i prve poene Miloša Teodosića u takmičarskim utakmicama u crveno-belom dresu.

Potrajalo je prvo poluvreme, bilo je dosta prekida usled različitih sudijskih situacija, posmatranja snimaka i u najvećoj meri prvih 20 minuta nisu bili gledljivi. Loši procenti karakterisali su oba tima, a za nijansu se ta slika popravila u finišu kada je Zvezda preko Bolomboja i Gedraitisa izvela atraktivna zakucavanja.

Zvezda je potom ušla u period meča koji su kontrolisali, a sve je zaokružio Rokas Gedraitis još jednom teškom trojkom u prvom poluvremenu. On je i najefikasniji u taboru crveno-belih sa 11 poena (3/3 za tri). Igokeu predvodi Tanasković sa 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke