Poluvreme - Nervoza prisutna, Partizan vodi!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.04.2022.
21:14
Izvor: Sportske.net

Čekamo utakmicu bez neizvesnosti, ali...

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Partizanu ne ide najbolje protiv Burse u osmini finala Evrokupa. Ipak, ekipa Željka Obradovića vodi posle prvih 20 minuta sa 38:37. 

Dudžinski je pravio veliki problem Partizanu na startu utakmice, ali je Partizan imao Koprivicu koji je igrao odlično, dve asistencije i zakucavanje za kratko vreme, jedan ofanzivni skok, dovoljno da publika još jače krene sa navijanjem. 

Crno-beli su imali veliki broj ofanzivnih skokova, ali su promašivali čak i zicere, kao i otvorene šuteve, pa nisu stekli prednost. 

Derek Nidam je pogodio dve uzastopne trojke, ali je Aleksa Avramović razgalio Arenu nakon poena uz dodatno bacanje za 20:20 za kraj prve deonice. 

Ono što je trebalo da brine jeste šut iz igre nakon prve četvrtine (8-25), zanimljivo da je Bursa imala samo 13 šuteva, što je dokaz da je Partizan bio skakački veoma dominantan u ovoj deonici. 

Trifunovićeva trojka sa devet metara je bila ključna da se Partizan malo razbudi i u odbrani, ali je i dalje bilo problema u napadu. Za razliku od Partizana, Bursa je u jednom trenutku šutirala trojke 5 od 8, pa je to bio razlog egala u ovoj utakmici. 

Ipak, opet se probudio Aleksa Avramović, pogodio je trojku za 32:29, ali nije vredelo, ponovo su gosti pogađali, a nakon trojke Endrjuza bilo je 35:37. 

Vidljiva je i nervoza Partizana, imali su sedam izgubljenih lopti, a trojkom Dalasa Mura je završeno prvo poluvreme. 

Ima dosta toga da se ispravi, čekamo bolji Partizan i siguran plasman u četvrtfinale. 

Dudžinski kod gostoju najefikasniji sa 11 poena, 9 je imao Bitim, 6 je imao Nidam posle one dve trojke. Kod Partizana Avramović 10, Mur 8. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke