POLUVREME - Neverovatni Aleksa drži crno-bele u Barseloni!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.03.2024.
21:19
Izvor: Sportske.net

Neizvesno u Barseloni.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan gubi na poluvremenu na gostovanju Barseloni iako je imao lepu prednost tokom prve četvrtine i iako je bio u egalu sredinom druge deonice, na kraju poluvremena je 51:48. 

Dobar početak Partizana, poveli su crno-beli sa 4:0, pa je bilo i 6:0 posle kontre i polaganja Alekse Avramovića, da bi Parker konačno prekinuo slabu seriju Barselone od 2 minuta i 15 sekundi bez poena. 

Aleksa Avramović je imao 7 poena već posle tri minuta, posle trojke o tablu, a posle poena Pantera Partizan je imao 12:7. Veoma pametno je igrao Partizan u napadu i Barselona je bila u bonusu već posle pet minuta, Grimau je morao da reaguje izmenama, ali nije vredelo jer je posle poena Kaminskog bilo 16:9. 

Ipak, posle serije slabih napada Partizana i trojke Jokubaitisa, bilo je 16:14. Barselona je iskoristila Partizanov pad jer crno-beli nisu uspeli ni da naprave faul iako su imali "male faulove", pa je na 2:38 do kraja prve deonice bilo 19:18 za Barsu. 

Vili Ernangomez je pogodio za +3, a Riki Rubio je pravio probleme Doužeru. Ipak, Naneli je dokazao koliko je nedostajao Partizanu, ali je Barselona u velikom stilu stigla do +5 na kraju prve deonice. 

Neverovatnih 29 poena za samo 8 minuta prve četvrtine primljenih od strane Partizana govori u prilog slaboj odbrani. 

Bilo je +8 za Barselonu na startu druge deonice, domaćin je igrao sjajnu odbranu, često i na granici faula i lakih poena nije bilo za crno-bele. Ipak, smanjio je Partizan na 4 poena razlike posle teškog polaganja Avramovića.

Abrines je trojkom odveo Barsu ponovo na +9, ali je Avramović ponovo vratio iz ćoška, Čačanin je igrao sjajnu košarku u prvom poluvremenu. Posle trojke Anđušića bilo je samo -3, a posle poena Smailagića sa linije za slobodna bacanja bilo je nerešeno. 

Zaista je neverovatno kako je Aleksa Avramović igrao na ovom meču, vratio je još jednu trojku, ali je pet brzih poena Barselone odvelo domaćina na +6. Ipak, trojka Nanelija preko ruke za 51:48. 

Aleksa je neverovatan sa 19 poena, Ledej ima 8, jedan manje od njega ima Naneli. U Barsi po 9 Laprovitola i Ernangomez. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke