POLUVREME - Obračun Jaga i Alekse u "Pioniru"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 03.06.2024.
20:50
Izvor: Sportske.net

Partizan vodi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana posle prvog poluvremena prve utakmice finalne serije AdmiralBet Superlige Srbije u hali "Pionir" vode kao gosti protiv Crvene zvezde rezultatom 52:51.

Fanatastičan je u redovima Crvene zvezde Jago dos Santos sa 18 poena, dok je u ekipi Partizana briljirao Aleksa Avramović koji je ubacio 13 poena.

Nije utakmica dobro počela po Zvezdu. Već u prvom napadu Partizana dve lične greške zaradio je jedini klasični centar u rosteru domaćih Luka Mitrović, te je Janis Sferopulos odmah morao da ga pošlalje na klupu i u igru uvede Dalibora Ilića.

Imao je veliki motiv kapiten Partizana Kevin Panter da se iskupi za slabije partije u finalu AdmiralBet ABA lige. Odlučio je bek crno-belih da na parket izađe na sopstvenu odgovornost, a u uvodnim minutima utakmice ubacio je četiri poena i bio prva napadačka opcija svog tima.

Dobro se šutiralo sa distance u prvih pet minuta, dve trojke je ubacio MVP finalne serije regionalnog takmičenja Jago dos Santos, a Zvezda stekla prednost, koja je posle poena Lazarevića iz reketa iznosila sedam poena razlike (17:10).

Bio je “nezaustavljiv” Jago u prvoj četvrtini, pogađao je Brazilac za tri, ali i za dva poena, a Zvezda u finišu došla do dvocifrene prednosti od 29:19.

Uspeo je Partizan da odbrani nekoliko napada i prepolovi zaostatak u prvi minutima druge četvrtine (33:28). Veliku energiju Obradovićevom timu dao je Mateuš Ponjitka koji je bio i poenterski raspoložen i stizao da koša posle utrčavanja u reket rivala.

Iako su bili bez Kabokla i Koprivice imali su gosti prednost u reketu koju im je donosio Alen Smailagić. Iz toga je Obradovićev tim imao puno “drugih” napada I zahvaljujući mirnoj ruci Alekse Avramovića smanjio na samo poen zaostatka (35:34).

Još jednu dobru partiju u prvom poluvremenu pružio je i drugi Partizanov bek Džejelen Smit posle čijeg su polaganja crno-beli izjednačili sredinom druge deonice (36:36).

Nisu odbrane delovale dobro u prvom poluvremenu. Uspevale su obe ekipe da dođu do lakih prodora, a prednjačio je Avramović koji je držao goste u egalu, a posle njegovih poena crno-beli su i poveli sa 43:42 na tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena, ali je Jago novom trojkom vratio vođstvo domaćinu.

U finišu prvog poluvremena Obradović je na parket posla atipičnu postavu u kojoj su bili bekovi, uz podršku Uroša Trifunovića, i to mu je dalo rezultat. Panter i Anđušić su pogodili trojke, a crno-beli poveli sa 49:47 i održali minimalno vođstvo do odlaska na veliki odmor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke