Poluvreme - Odbrana očajna, napad takođe, Srbija gubi od Italije (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.07.2021.
21:13
Izvor: Sportske.net

Srbija - Italija 45:57 (22:28, 23:29).

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije gubi od Italije u finalnoj utakmici kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Nije bilo dobro u prvoj deonici za srpski tim. Odbrana nije funkcionisala, često su Polonara i Meli ostajali sami na liniji za tri poena, a ni pod košem nije bilo ništa bolje. 

Mučila se Srbija i u napadu. Nemanja Bjelica je pokrenuo "orlove" na ovoj utakmici, ali je potom stao, što su Italijani koristili i stvarali razliku. Čak dva puta bilo je +8, jednom +7 za italijanski sastav. Bilo je i nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, ali generalno je Srbija bila bleda i odbrana je ponovo predstavljala problem.

No, sa tri uzastopne trojke Danila Anđušića, Srbiji je donela prednost početkom drugog kvartala, ali ona moke drugo trajala budući da je odbrana bila krhka.

Falilo je konkretnosti i odgovornosti u završnici, ali i čvrstine i organizacije u odbrani. Polonara je realizovao gotovo svaku slobodnu priliku koja mu se ukazala.

Ređale su se trojke Italijana za ogromnih +12 na poluvremenu... Moraće "orlovi" ozbiljno da zasuku rukave u suprotnom od Olimpijskih igara neće biti ništa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke