Poluvreme: Odlični Partizan!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.09.2021.
19:47
Izvor: Sportske.net

Crno-beli grabe ka novoj pobedi, protiv još jednog evroligaša.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Kako se bliži početak sezone, ekipa Partizana igra sve bolje i uigranije, a posle prekjučerašnje pobede nad prvakom Evrope Efesom u spektakularnoj atmosferi u beogradskoj ''Štark Areni'', crno-beli su večeras startovali i na turniru ''Pavlos Janakopulos'' u Atini.

Prvi rival im je domaći Panatinaikos, a posle prvog poluvremena rezultat je 48:31 u korist Partizana.

Uvodni minuti meča protekli su u znaku domaćeg tima koji je imao blagu prednost, ali Partizan je počeo polako da dolazi do svoje igre i do kraja prvog kvartala već je poveo sa 20:14.


Tu prednost Partizan uvećava početkom druge četvrtine poenima Kuruca, ali ono pravo tek je usledilo nedugo zatim.

Zek Ledej je pogodio trojku za dvocifrenu prednost Partizana - 29:18. Posle dobre odbrane, usledila je još jedna trojka crno-belih, ovoga puta pogodio je i Mur za 32:18 u korist Partizana. Seriji crno-belih tu nije bio kraj, usledila je odlična kontra Mur-Avramović za ''plus 16'' za Partizan.

Ni tajm-aut nije mnogo pomogao grčkom velikanu, Dangubić je zakucavanjem par minuta kasnije doneo Partizanu i sedamnaest poena viška, bilo je 38:21 za crno-bele.

Kendrik Peri je potom preuzeo glavnu ulogu na terenu, vezao je pet poena i PAO je smanjio na 40:28. Posle Obradovićevog tajm-auta, Jam Madar prekida Perijevu seriju i pogađa trojku za 43:28 na dva i po minuta pre kraja druge četvrtine.

Posle trojke domaćih, istom merom je uzvratio i Kevin Panter, a do poluvremena Partizan se vratio na maksimalnih 17 poena razlike - 48:31.

U Partizanu najefikasniji Ledej je upisao 11, Trifunović ga je pratio sa osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke