POLUVREME - Odmorni Nedović i "probuđeni" Smart vode Zvezdu ka pobedi u Zagrebu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 17.03.2024.
18:46
Izvor: Sportske.net

Odlična igra bekova crveno-belih.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon prvog poluvremena meča 23. kola AdmiralBet ABA lige Crvena zvezda kao gost vodi protiv Cibone u Zagrebu sa 42:30.

Najraspoloženiji u redovima crveno-belih su bekovi Nemanja Nedović i Džavonte Smart. Nedović je ubacio devet, a Smart bio najefikasniji sa 12 poena.

U ekipi Cibone bolji od ostalih Aleksandar Aranitović strelac 11 poena.

 Večeras crveno-beli u „Draženovom domu“ nisu imali nijednog plejmejkera, pa je u odsustvu Jaga dos Santosa, Miloša Teodosića i Nikole Topića, ovu ulogu preuzeo iskusni Adam Hanga.

Nije se najbolje snašao tim trenera Janisa Sferopulosa na startu. Cibona je bolje započela meč i vodila sa 7:3 nakon peona Bošnjaka.

Usledili su bolji minuti za goste koji su uspeli brzo da preokrenu. Nakon što je Nedović vezao tri pogođena slobodna bacanja crveno-beli su poveli sa 12:11.

Nastavio je Nedović da napada obruč i dolazi do poena sa „penala“, ali iz igre za „+7“ (21:14) u finišu prvog kvartala, što je nateralo trenera „vukova“ Dina Repešu da zatraži minut odmora.

Cibona nikako nije mogla do koša. Domaći preko šest minuta nisu našli rešenje za Zvezdinu čvstu odbranu, sve dok Radovičić nije „promešap“ Bolomboja i položio, tako prekinuto muke Zagrepčana koji posle 12 minuta igre nisu pogodili trojku (0/7), a Zvezda pogotkom Bolomboja sa „penala“ po prvi put stekla dvocifrenu prednost – 26:16.

Igrala je Sferopulosova ekipa veoma dobro, kako u odbrani tako i u napadu, zbog četa je prednost konstantno rasla. Posle Hangine trojke bilo je „+12“ (31:19) za goste iz Beograda, a Repeša ponovo pomoć tražio u tajm-autu.

Jedino je koliko-toliko Aranitović pravio problem gostima. Vezao je bivši plejmejker beogradskih „večitih“ rivala pet poena za Cibonu, postao prvi igrač sa dvocifrenim učinkom i naterao Sferopulosa da zatraži prvi tajm-aut, pri Zvezdinom vođstvu od 33:24 na nešto više od četiri minuta pre kraja prvog dela.

Odlično poluvreme odigrao je i Smart, koji je po isteku tajm-aut pogodio trojku, došao do svog desetog poena i vratio 12 poena viška svom timu. Na maksimalnih „+14“ već u narednoj akciji zakucavanjem je povećao Ilić (38:24).

Nedović je nastavio da "teroriše" odbranu gostiju i pogodio sa poludistance za novih, maksmilanih "+15" (42:27).

Do kraja prvo dela prednost Beograđana malo je smanjena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke