POLUVREME - Zvezda samouverena i u Pireju, finiš poluvremena pokvario utisak

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2023.
20:57
Izvor: Sportske.net

Izuzev dva-tri minuta kada je dozvolila rivalu seriju 10:0, Zvezda i večeras ostavlja vrlo dobar utisak.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večeras je počelo deveto kolo Evrolige, a u Pireju od 20 časova i 15 minuta svoju borbu vode Olimpijakos i Crvena zvezda. Posle prvog poluvremena rezultat je 45:44 za domaći tim.

Prvu četvrtinu obeležio je Nemanja Nedović. Plenio je lakoćom rešavanja situacija u napadu, od starta ga je krenuo šut, što je počeo obilato da koristi i postigao je čak 11 od Zvezdinih prvih 15 poena u ovom meču.

Na drugoj strani parirao mu je Alek Piters koji je brzo stigao do sedam poena, a veliki adut Olimpijakosa u skoku bio je gorostasni Mustafa Fal koji jke odigrao celu prvu četvrtinu, u odsustvu povređenig Nikole Milutinova i postavlja se pitanje koliko će Fal moći da izdrži sve napore nastavku ovog meča.

Zvezda je prvu deonicu dobila sa tri poena razlike, bilo je 23:20, a od početka drugog kvartala glavnu ulogu na terenu preuzeo je Miloš Teodosić, uz podršku sjajnog Luke Mitrovića koji ponovo potvrđuje zašto je uz Matijasa Lesora najbolji u Evroligi u kategoriji ofanzivnih skokova.

Teodosić je brzo pogodio dve trojke, Jago je dodao još jednu i Zvezda je svoje vođstvo uvećala na sedam poena razlike - 35:28. Tada je već Mustafa Fal morao da se odmori, zamenio ga je Sikma, što je za Zvezdu značilo lakši posao u skoku. To je iskoristio Tobi za vođstvo od osam poena razlike - 39:31.

Morao je Fal brzo da se vrati u igru, a domaći poenima Larencakisa prilaze na 39:37. ''Naterao'' je zatim Larencakis Nedovića da izgubi loptu u napadu, a na drugoj strani Piters pogađa za izjednačenje - 39:39.

Na dva minuta do kraja poluvremena, Mustafa Fal pogađa za vođstvo domaćih, pa se serija Olimpijakosa uvećala na 10:0 u ovom delu igre. Prekinuo ju je Miloš Teodosić poenima sa linije penala i Zvezda je brzo anulirala prednost rivala. U poslednjem minutu druge četvrtine, dva promašaja Gedraitisa za tri poena, a Fal je doneo minimalnu prednost Olimpijakosu - 45:44.

Nedović je sa 14 poena najefikasniji u Crvenoj zvezdi, Teodosić je upisao osam, a na drugoj strani Fal (6 skokova) i Piters imaju po 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke