POLUVREME - Oproštaj od Mihe, Vasina povreda pa povratak i Partizanova očajna druga četvrtina

Autor: Darko Mitrović
petak 16.12.2022.
21:13
Izvor: Sportske.net

To su, u najkraćem, utisci posle prvog poluvremena.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je u 14. kolu Evrolige dočekao ekipu Efesa, a posle prvog poluvremena rezultat je 37:28 u korist ekipe iz Istanbula.

Pred početak utakmice odata je pošta našem proslavljenom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću koji je danas preminuo u 54. godini posle duge borbe sa teškom bolešću. Navijači Partizana su se od Mihe oprostili minutom ćutanja, aplauzima, ali i transparentom na kome je pisalo: ''Siniša, počivaj u miru''.

Kada je sanma utakmica u pitanju, Partizan ju je dobro započeo, poveo je sa 6:2, Alen Smailagić je bio raspoložen u tim trenucima, pogodio je i trojku nešto kasnije, kao i Dante Egzum, pa je Partizan imao vođstvo i od sedam poena razlike - 12:5.

Ono što je zabrinulo sve u dvorani bila je povreda najboljeg igrača Efesa i reprezentativnog plejmejkera Srbije Vase Micića pred kraj prbog kvartala, kada je nezgodno doskočio posle duela sa Papapetruom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije mogao da se oslanja na nogu, uz bolnu grimasu je odskakutao do klupe, ali se posle ukazane pomoći brzo oporavio i već u drugoj četvrtini vratio na teren. Dakle, Micićeva povreda nije teže prirode, što je i najvažnija informacija posle prvog poluvremena.

Međutim, Partizan je u drugoj četvrtini potpuno izgubio ideju u napadu, a na drugoj strani su dominirali Buboa i Žižić, pa je najviše zahvaljujući njima dvojici Efes stigao i do osam poena prednosti - 26:18.

Seriju gostiju je nakratko prekinuo Egzum sa linije slobodnih bacanja, a uzvratio je Micić na isti način, svojim prvim poenima na utakmici.

Nešto kasnije Micić je postigao i prvi koš iz igre, a prednost gostiju dostigla je i devet poena razlike.

Buboa i Žižić posle prvog poluvremena najefikasniji. Buboa ima 13 poena, Žižić uz 15 poena i sedam skokova, a na drugoj strani Egzum i Smaiagić po sedam poena.

Jovana Aleksovski/Sportske.net

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke