POLUVREME - Panter povukao, Jaramaz nastavio, Partizan ide ka trijumfu

Autor: Mladen Heleta
utorak 02.01.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Dobra igra crno-belih.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana i Asvela igraju u beogradskoj Areni utakmicu 18. kola Evrolige, a rezultat nakon 20 minuta je 50:31 za crno-bele.

Kapiten Kevin Panter je sjajno krenuo i pogodio za dva, pa za tri, a Partizan je poveo 5:1. Crno-beli su odlučno ušli u meč, rešeni da što pre slome otpor Asvela i krenu ka pobedi posle dva vezana poraza u elitnom takmičenju. Panter je još jednom pogodio, upisali su se još Ponitka i Doužer, pa je posle pet minuta igre bilo 11:6.

Otišao je potom Partizan na 18:10, a onda se opustio, pa je Asvel napravio seriju 7:0, prišao na 18:17 trojkom Džeksona, posle koje je Željko Obradović zatražio tajm-aut.

Iz tajm-auta greška Pantera, pa greška Džeksona na drugoj strani, a nakog toga 3+1 Tristana Vukčevića, za 22:17 i delirijum u Areni.

Prvu četvrtinu je sa jedan od dva sa linije za slobodna bacanja zatvorio Jaramaz, za 23:17.

Jaramaz je sa pet poena u nizu otvorio drugu deonicu, odveo je Partizan na 28:17, a Poceko je bio primoran da posle svega jednog minuta zatraži tajm-aut.

Probudio se Luvavu, vezao četiri poena i nije dozvolio domaćinu da tada ode na još veću razliku, sa druge strane se upisao i Naneli, a razigrani Jaramaz je novom minijaturom, uz poene i asistencije doneo Partizanu +17 (41:24).

Do kraja prvog dela je Partizan dominantno odigrao, proradio je i Kaminski, vratio se Panter i odmah vezao pet poena, pa se na veliki odmor otišlo sa +19.

Nije se u igri Partizana previše osetilo neigranje Zeka Ledeja, jer je Asvel zaista nedorastao za nivo Evrolige.

U prvom poluvremenu se u strelce upisao i novajlija u taboru Partizana Džejlen Smit.

Kevin Panter je najefikasniji sa 15 poena, Jaramaz je ubacio osam, a Kaminski pet.

Kod Asvela, devet poena Luvavua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke