POLUVREME - Partizan sporo krenuo, pa pokazao snagu u Zagrebu!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 02.10.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Odlična druga četvrtina za crno-bele.

AdmiralBet ABA League
AdmiralBet ABA League

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u prvom kolu AdmiralBet ABA lige gostuju Ciboni, a nakon 20 minuta crno-beli vode u regionalnom klasiku sa 58:41.

Partizan je veliki favorit u "Draženovom domu", ali je Cibona na krilima odličnog Borne Kapuste iznenađujuće kontrolisala rezultat u prvoj četvrtini. Imala je i plus osam (24:16), Partizan se vratio serijom 7:0, pa je domaćin nakon deset minuta vodio 26:25. Kapusta je sa sedam asistencija razigrao svoj tim, Partizan se tražio bez klasičnog pleja, pošto Madar nije u sastavu, i održao uglavnom poenima novog kapitena Pantera sa distance.

Drugu deonicu je domaćin otvorio sa 5:0, a odgovorio je Panter i već tada bio dvocifren. Izabranici Želja Obradovića su zategli odbranu, a Papapetru je umirio Kapustu. U napadu su se razigrali Papapetru i Anđušić, pa je vicešampion ovog takmičenja konačno poveo sa 34:33 na 5,58 do kraja ovog perioda. Potom je Naneli ubacio trojku, Papapetru dva bacanja, a Lesor zakucao u kontri i Partizan je otišao na komfornih 41:33. Usledila je minijatura Trifunovića, pa Nanelija, još nekoliko dobrih odbrana i lakih poena, te su gosti otišli na dvocifrenu i ubedljivu prednost.

Panter je ubacio 14, a Trifunović 12 poena za Partizan. Naneli je dodao sedam.

Kod domaćih je dvocifren Ljubičić sa deset poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke