POLUVREME - Trojkaški obračun! ''Artiljerija'' Kaminskog pokrenula Partizan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.02.2024.
21:24
Izvor: Sportske.net

Velika borba i sve zanimljiviji meč Partizana i Bajerna.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U prepoznatljivoj atmosferi koju u ''Štark areni'' prave navijači Partizana, crno-beli su večeras dočekali minhenski Bajern, a posle prvog poluvremena rezultat je 45:41 u korist Partizana, uz 8:7 u trojkama za crno-bele.

Ovaj meč 26. kola Evriolige je počeo trojkom Nanelija posle dobre odbrane crno-belih. Uzvratio je Ibaka, ali onda Panter pogađa trojku sa osam metara za 6:2 u korist crno-belih.

Prvu trojku za Bajern zatim postiže Vajler-Ber, drugu Edvards, pa je posle prva tri minuta igre rezultat bio 8:8.

Upozoravao je trener Partizana Željko Obradović na odličan šut Bajerna za tri poena, a to sve više dolazi do izražaja, pa je i Lučić pogodio svoju prvu trojku, za prvo vođstvo Bajerna od početka meča - 8:11.

Doužr i Naneli su istopili tu razliku, a onda najatraktivniji potez od početka meča, alej-up za Smailagića, koji pogađa za 14:11.

Pablo Laso je reagovao tajm-autom, posle kog Karsen Edvards pogađa novu trojku za 14:14.

Ubrzo je stigao i do svog osmog poena, ali je i Panter sve raspoloženiji u šutu. Međutim, i Vajler-Beb stiže do svoje druge trojke, to je već peta za Bajern od početka meča, a posle još jednog neiskorišćenog napada Partizana Branković zakucava u kontri za ''plus pet'' u korist Bajerna - 21:16.

Posle Obradovićevog tajm-auta poentirao je Panter, bila je to još jedna njegova trojka, ali Danko Branković počinje da pravi sve više problema Partizanovim centrima. Upisao je još tri poena i održao blagu prednost gostujućem timu do kraja prve četvrtine - 23:26.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Loš početak Partizana u drugom kvartalu, Obst je pogodio trojku, pa Francisko iznudio faul i sa linije penala doneo sedam poena razlike ekipi iz Minhena - 23:30.

Panter i Ledej su tu razliku prepolovili, a Partizan je pojačao odbranu u tim trenucima, posle nekoliko izmena koje je izvršio trener Obradović. Trojkama Avramovića i Kaminskog crno-beli nedugo zatim stižu do izjdnačenja na 33:33 i Laso je morao da reaguje tajm-autom.

Ali, posle tog tajm-auta Serž Ibaka pravi treću ličnu grešku, pa ga je Laso odmah izveo iz igre. To je omogućilo Breankoviću da još više dođe do izražaja, ali uzvratio mu je Kaminski svojom novom trojkom za 37:37.

Raspoloženi Kaminski ubrzo postiže još jednu trojku iz isto toliko pokušaja, a proslavio ju je pozivajući navijače da još jače bodre crno-bele.

Ali, možete li da zamislite kakva je tek ''ludnica'' nastala u dvorani kada je Jaramaz posle promašaja Ponjitke  zgrabio loptu pod košem Bajerna, pa je prosledio do Kaminskog koji pogađa i četvrtu trojku za 45:39 u korist crno-belih!

Kaminski je sa 12 poena najefikasniji u Partizanu, Panter je upisao 10 poena, a na drugoj strani Branković 11 poena, Edvards ga prati sa 8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke