Poluvreme: Partizan bolji, ali proradila je Krkina ''dalekometna paljba''

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
17:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli večeras žele da prekinu lošu seriju.

AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si
AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Povezane vesti

Posle poraza od Mege i Turk Telekoma, ekipa Partizana večeras gostuje u Novom Mestu gde posle prvog poluvremena vodi protiv domaće Krke rezultatom 39:30.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica, Partizan je dominirao u skoku tokom prve četvrtine, imali su crno-beli čak sedam uhvaćenih lopti više u odnosu na domaćina tokom prvih deset minuta igre. Najveći doprinos tome, kao i rezultatskoj prednosti koju je Partizan stekao u tom periodu dali su Balša Koprivica i Rodions Kuruc koji je sa velikom željom i uz dosta energije ušao u ovaj duel.

Bez kapitena Zagorca u sastavu, crno-beli su prvu deonicu rešili u svoju korist rezultatom 23:11, a domaćin osim inferiornosti u skoku, dugo nije imao nijednog napadački raspoloženog igrača, što je značajno olakšalo posao ekipi Željka Obradovića.

Početkom druge deonice crno-beli stižu i do ''plus 15'', poveli su sa 26:11, ali ne može se reći ni da Partizan blista u napadu. Svoje prve poene u drugom kvartalu Krka postiže tek posle četiri minuta, preko svog najboljeg strelca Roka Stipčevića koji trojkom smanjuje na 26:14.

Uzvratio je Dalas Mur istom merom posle Obradovićevog tajm-auta, ali na drugoj strani trojku pogađa i Miha Lapornik, pa se tim iz Novog Mesta polako oslobađa početnog grča u napadu. Nešto kasnije precizan van linije 6.75m bio je i Tomas koji je smanjio na 33:24 na ulasku u poslednja tri minuta prvog poluvremena.

Isti igrač novom trojkom smanjuje na 37:30, na šta je Željko Obradović reagovao novim tajm-autom, posle kog je Balša Koprivica stgao do svog desetog poena i ovaj momak je najefikasniji u redovima crno-belih. Panter ga prati sa sedam poena.

Kod domaćih najefikasniji Miha Lapornik sa sedam poena, Stipčević je upisao šest.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke