POLUVREME - Partizan bolji, Zvezdu drže Nedović i Vildoza!

Autor: Darko Mitrović
petak 27.01.2023.
19:50
Izvor: Sportske.net

Velika borba u ''Pioniru'', pravi derbi.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 21. kola Evrolige, Crvena zvezda - Partizan 37:45.

Zvezdini najveći aduti, Nedović i Vildoza su odlično započeli utakmicu, odmah su pogodili po jednu trojku, a na drugoj strani su im najbolje parirali Lesor i Egzum, koji su u prvih nekoliko minuta održavali Partizan rezultatski u igri.

Nedović je nedugo zatim pogodio i za dva poena uz faul, bio je precizan i sa penala, pa je Zvezda povela sa 9:6.

Ali, Zvezda nije imala rešenja za Lesora, ni Kuzmić, ni Mitrović nisu mogli da mu pariraju pod košem  i upravo je Lesor doneo prvo vođstvo Partizanu u ovoj utakmici - 10:9.

Posle par minuta bez poena sa obe strane, Ledej je sa linije penala pogodio za 12:9 u korist Partizana. Usledio je još jedan Zvezdin neiskorišćen napad bez Vildoze i Nedovića na terenu, što na drugoj strani koristi Egzum za vođstvo gostiju od 14:9.

Ubrzo je Ledej pogodio i prvu trojku za Partizan koji je na dva minuta pre kraja prvog kvartala poveo sa 19:11, uz nove poene Lesora posle još jedne Zvezdine izgubljene lopte.

Čim se Vildoza vratio na teren, Zvezda je zaigrala bolje u napadu, Argentinac je poentirao na 19:13, a posle faula Petruševa u napadu nad Ledejom, trener Crvene zvezde Duško Ivanović dobio je tehničku grešku zbog protesta. Nije to Partizan dobro iskoristio, samo jedan poen Egzuma sa linije penala uz loše izveden napad.

Na drugoj strani faul nad Petruševim, koji smanjuje na 20:15 sa linije slobodnih bacanja.

Do kraja prve četvrtine Papapetru ne koristi naredni napad Partizana, a na drugoj strani Vildoza uz zvuk sirene pogađa trojku i Zvezda prilazi na 20:18.

U prvoj četvrtini su samo trojica igrača pogađala u ekipi Partizana - Lesor, Egzum i Ledej, a na početku drugog kvartala su im se pridružili Naneli i Smailagić koji su vratili Partizan na ''plus sedam'' - 25:18.

Zvezda nije dozviolila da se ta razlika dodatno uveća i vrli brzo je poenima Petruševa, pa Nedovića prišla na tri poena zaostatka - 27:24.

Novi problemi za Partizan počeli su izlaskom Dantea Egzuma koga je zamenio Madar. Nekoliko promašaja Anđušića i Smailagića u napadu, uz to faul Anđušića uz poene Bentila i Zvezda je na sredini druge četvrtine prišla na 30:28.

Partizanu nedostaju Panterovi poeni, a Nemanja Nedović je sve razigraniji, odbrana crno-belih nema rešenja za njega i posle još jednog odličnog prodora stigao je do svog 12. poena, a Zvezda je smanjila na 31:30.

Ali, zatim Madar poentira sa linije penala, pa posle greške Kuzmića na drugoj strani, konačno je i Kevin Panter poentirao, i to za tri poena i vođstvo crno-belih od 36:30.

Nešto kasnije je za tri poena pogodio i Madar, bila je to četvrta trojka crno-belih u drugoj četvrtini, za vođstvo od 40:34.

Nedović je sa 14 poena najefikasniji u Zvezdi, Vildoza ima 11 poena, u Partizanu Lesor 11, Egzum 10 poena.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke