POLUVREME - Partizanova borba za finale pretvara se u dramu!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.05.2024.
19:55
Izvor: Sportske.net

Jogi Ferel je bio nezaustavljiv u prvom poluvremenu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Pred 15.146 gledalaca u Beogradskoj areni, Partizan i Budućnost igraju majstoricu polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, a posle prvog poluvremena gosti iz Podgorice vode sa 54:48!

Marvin Džons je obeležio uvodne minute ovog meča, postigao je prvih šest poena za goste, dok je ekipa Partizana imala dosta problema u napadu i prva petorka je teško dolazila do poena. Panter je jedini pokazao sigurnost u šutu kod domaćih, ali na dugoj strani Jogi Ferel pogađa prvu trojku za 6:9 u korist Budućnisti.

Ferel je nedugo zatim svojim novim poenima doneo gostima i ''plus 4'', na šta je uzvratio Kaminski, ali nikako crno-beli nisu uspevali da naprave neku mini-seriju kojom bi uspeli da povedu. Doužer je svojim poenima izjednačio na 11:11, ali Jogi Ferel je sve efikasniji, nova njegova trojka, pa još jedna i Podgoričani su opet preuzeli kontrolu dešavanja na terenu.

Dakle, najpre šest poena Marvina Džonsa, pa onda čak 11 koje je vezao Ferel u ekipi Budućnosti za prvih sedam i po minuta igre i vođstvo gostiju 13:19.

U finišu prve četvrtine je i Kamenjaš počeo da dolazi do izražaja, a Naneli je preciznim izvođenjem slobodnih bacanja uspeo da smanji na 20:21.

A onda, Džejlin Smit ulazi u igru i uz zvuk sirene na kraju prvog kvartala pogađa trojku za prvo vođstvo Partizana od početka meča - 23:21.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Flečer Megi je trojkom uz faul na startu druge četvrtine ''poništio'' ovu Smitovu trojku, ali i Aleksa Avramović je konačno ''namestio ruku'', prva njegova trojka, pa poeni Nanelija za 28:25 u korist crno-belih.

Neopreznost Kevina Pantera i njegov nerezonski faul nad sve boljim Ferelom koji pogađa taj šut na isteku napada ekspresno su anulirali ovo vođstvo Partizana.

Posle tajm-auta Željka Obradovića, Ferel je dobio predah, ali je onda glavnu ulogu preuzeo Kamenjaš. Nešto kasnije je i Mekinli Rajt pogodio trojku, na šta je odgovorio Smailagić istom merom i Partizan je poveo sa 40:39 na ulasku u poslednja četiri minuta prvog poluvremena.

Igralo se zatim koš za koš, ravnopravna borba sve do poslednjih minut i po, kada Makundu vezuje sedam poena, a pojedine sudijske odluke u tim trenucima su prilično naljutile Partizanove navijače. Sve više nervoze u Areni...

Džejms Naneli predvodi Partizan sa 11 poena, od toga je sedam sa linije slobodnih bacanja, prate ga Kaminski sa 8 i Panter sa 10 poena.

Jogi Ferel ubedljivo najefikasniji kod gostiju sa 16 poena (2/2 za dva, 3/3 za tri poena, 3/4 sa linije penala), Makundu ima 11, Džons i Kamenjaš po šest.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke