Poluvreme: Partizan dominira, ali ne briljira, Panter i Ledej dizali publiku na noge

Autor: Darko Mitrović
subota 09.10.2021.
19:45
Izvor: Sportske.net

Crno-beli grabe ka trećoj uzastopnoj pobedi.

Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©
Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena utakmice trećeg kola AdmiralBet ABA lige, Partizan u ''Štark Areni'' vodi protiv podgoričkog SC Derbija rezultatom 37:23.

Ovo je prva Partizanova utakmica na domaćem terenu u novoj sezoni, ujedno i prva zvanična pred ''Grobarima'' posle povratka Željka Obradovića na klupu crno-belih.

Na tribinama se okupilo oko 5.300 gledalaca, a prvi ih je na noge podigao Uroš Trifunovoj pogotkom za tri poena, a onda i Panter i Ledej ''alej-upom'' za vođstvo od 7:2.

Potom je usledila još jedna trojka Trifunovića za 12:5, a gosti tokom prve deonice nisu imali rešenja u napadu, pa je Partizan posle prvih deset minuta vodio sa 20:9.

Dva vezana ofanzivna skoka gostujućeg tima obeležila su početak druge četvrtine, što je donelo smanjenje razlike na 20:13, a crno-beli su skoro dva i po minuta čekali na prvi poen u ovom delu igre koji im je doneo Zagorac sa linije slobodnih bacanja.

Ali, prve poene iz igre Partizan je postigao preko Mura tek posle nepuna četiri minuta igre u drugoj četvrtini za vođstvo 23:15.

Ulaskom Alena Smailagića stvari su u napadu Partizana počele da dolaze na svoje mesto, vezao je sedam poena i Partizan je poveo sa 32:16 na ulasku u poslednja dva minuta druge četvrtine.

U samom finišu poluvremena Panter trojkom donosi maksimalnih 17 poena razlike za Partizan - 37:20, ali je Megi odmah uzvratio istom merom za 37:23.

Smailagić je sa devet poena najefikasniji u Partizanu posle prvog poluvremena, Trifunović je upisao osam. Goste iz Podgorice predvodi Kenan Kamenjaš sa osam poena.

*


*


*


*


*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke