Poluvreme - Partizan drži lekciju Podgoričanima!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.05.2022.
19:41
Izvor: Sportske.net

Crno-beli daleko bolji rim u prvih 20 minuta.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prvo poluvreme prve utakmice prvog polufinala AdmiralBet ABA lige je završeno, a Partizan protiv Budućnosti vodi sa 41:28. 

U prva dva minuta samo je Marko Jagodić-Kuridža postigao poene i to u šutu za tri poena, a gosti su stigli i do 7:2 nakon sjajnih odbrana gde su košarkaši Partizana neretko ostajali do kraja napada i promašivali teške šuteve. 

Ipak, Ledej je pogodio trojku u petom minutu za 7:10, a Partizan je stezao odbranu na drugoj strani, da bi nakon nove trojke Ledeja bilo 12:12, a posle poena Trifunovića uz dodatno slobodno bacanje 15:12. Nije to bilo sve u seriji, pogodio je i Panter trojku za tajm-aut Aleksandra Džikića. 

Prva dvocifrena prednost Partizana desila se početkom druge četvrtine kada je Aleksa Avramović prošao kao brzi voz i pogodio uz dodatno slobodno bacanje za 25:15. Dobra odbrana i agresivnost Partizana donela je i kontru i zakucavanje Ledeja za 27:15.

Budućnost nikako nije mogla da pronađe šut za tri poena, ređali su se promašaji i iz otvorenih situacija, a na drugoj strani nakon četvrte trojke Partizana koju je postigao Panter ekipa Željka Obradovića je imala 36:19. Nakon buđenja Vladimira Micova koji je pogodio za tri, usledila je nova trojka Pantera koji je pogodio sa 8 metara.

I nakon samo malog opuštanja, Obradović je tražio tajm-aut na 45 sekundi do kraja poluvremena kada je bio besan na svoje izabranike.

Uglavnom, Partizan daleko bolji, veliki je favorit da pobedi u ovom meču, ostalo nam je još 20 minuta borbe za prvu pobedu u polufinalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke