POLUVREME - Partizan ima dvocifrenu prednost, šta je sa Papapetruom?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.12.2022.
18:46
Izvor: Sportske.net

Bilo je i 12 razlike.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Nakon prvih 20 minuta u derbiju 11. kola AdmiralBet ABA lige Partizan u "Areni" vodi protiv FMP Železnika rezultatom 45:35

Prvi koš na utakmici postigao je Stepnović na isteku drugog minuta. Crno-beli nisu iskoristili uvodna tri napada, da bi Panter poenima sa linije slobodnih bacanja „pokrenuo“ domaćina.

Prvu trojku na meču pogodio je Uroš Trifunović,  a zatim raspoloženi Panter prodorom stigao do novih poena.  U uvodnim minutima Partizan je uspeo da neutrališe najboljeg igrača „pantera“, Amerikanca Frejžera koji nije mogao do koša, a posle dvojke Trifunovića Obradovićev tim je poveo sa 17:10, a nakon što se u listu strelaca upisao Ledej crno-beli su bili na maksimalnih +9 (19:10).

Uspeli su gosti iz Železnika da u finišu prve deonice uhvate napadački ritam i smanje zaostatak na četiri  poena. Tako je Partizan posle prve deonice vodio sa 21:17.

Izgubljena lopta Vukčevića i trojka Boa Biča naterali su trenera Partizana Željka Obradovića  da zatraži tajm-aut posle samo 39 sekundi igre u drugoj četvrtini. Posle minuta odmora Lesor je u svom stilu pogodio uz faul. Na to se trojkom nadovezao Vukčević, a onda Anđušić. Trojkom Egzuma Partizan je došao do maksimalnih +12 (35:23) na polovini prvog poluvremena.

Najraspoloženiji u redovima ekipe trenera Nenada Stefanovića, Stepanović i Valinskas prekinuli su seriju Partizana i prepolovili prednost crno-belih (35:29). Seriju FMP-a prekinuo je trojkom Smailagić, a koševima Ledeja crno-beli su vratili dvocifrenu prednost u finišu druge četvrtine (43:32).

Najefikasniji u prvom poluvremenu bilis u Lesor sa jedne, odnosno Stepanović sa druge strane. Obojica su postigli po osam poena.

Partizan na ovom meču igra bez Janisa Papaetrua koji je doživeo lakušu povredu kuka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke