POLUVREME - Partizan imao "+15", Zvezda se vratila u "Areni"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 05.06.2024.
20:51
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivih 20 minuta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vode protiv Crvene zvezde sa 48:43 posle prvog poluvremena drugog meča finalne serije AdmiralBet Superlige Srbije.

Vodio je domaćin u jednom momentu i sa 15 poena prednosti, ali je Zvezda uspela da uhvati priključak i sa podonošljivim zaostatkom ode u svlačionicu.

Najefikasniji u redovima crno-belih je Zek Ledej sa 12 poena, dok je Luka Mitrović postigao jedan više za goste.

U nedostatku drugih opcija jedini klasični plejmejker Crvene zvezde večeras Miloš Teodosić započeo je meč u „Areni“ kao starter, dok je igrom domaćina dirigovao Aleksa Avramović, koji je uzeo prvi šut i pogodio trojku na startu utakmice.

Bolje je ekipa trenera Obradovića počela meč, a tome je doprinela i trojka Anđušića za vođstvo od 9:4 posle tri minuta igre. Nakon pogođene trojke raspoloženi Anđušić položio je uz faul i doneo svom timu „+8“ (14:6).

Na drugoj strani Zvezda je svoju igru u napadu zasnivala na centru Luki Mitroviću koji je imao prednost u odnosu na niže rivale. Upravo je Mitrović, uz podršku Davidovca kreirao seriju od 9:0 i doneo preokret svom timu, bilo je 15:14 za goste, a trener domaći Željko Obradović odlučio da zatraži tajm-aut.

Posle tajm-auta domaćin je prekinuo Zvezdinu seriju i vratio rezultat na svoju stranu, dok je Nedović državo goste u egalu, ali je Partizan na prvu pauzu otišao sa vođstvom od 24:22 posle koša Smita.

Bolje su crno-beli započeli i drugu četvrtinu. Ledej je fauliran na šutu za tri, pogodio je sva slobodna bacanja, zatim i Smailagić položio za maksimalnih „+9“ (31:22). Nikako gosti nisu mogli do koša na startu druge četvrtine, a posle košaPantera Partizan je otišao na 12 poena viška  (36:22) i kompletirao seriju 12:0.

Nastavio je Partizan da dominira parketom „Arene“ i nakon trojke Trifunovića imao velikih „+15“ (39:24). Dugo se čekalo na odgovor crveno-belih, a onda su Lazarević trojkom i Mitrović košem uz faul vratili goste na jednocifreni minus – 39:30

Nominalno najbolji šuter u redovima Zvezde Rokas Gedraitis imao je dva poptuno otovrena šuta za tri poena, ali ih je oba promašio, na sreću gostiju Davidovac je stigao do ofanzivnog skoka i pogodio uz faul, te dodatno „topio“ zaostatak svog tima. Konačno je iz trećeg pokušaja Gedraitis pogodio trojku i smanjio na 41:38.

U samom finišu prvog dela domaćin je zadržao prednost i na odmor otišao sa vođstvom od 48:43.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke