POLUVREME - Partizan izašao iz "magle", Budućnost ne uspeva da isparira

Autor: Nemanja Janošev
utorak 30.04.2024.
19:21
Izvor: Sportske.net

Ne briljira Partizan, ali prednost je na njihovoj strani.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vode protiv Budućnosti na poluvremenu rezultatom 41:29 u okviru prvog meča plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Budućnost je u dobroj meri sama sebi otežala posao u prvoj deonici. Prvobitno je to bila nesnađenost u ofanzivnim postavkama, uz, mora se istaći, dobrom odbranom Partizana koji je napadački odlično počeo zahvaljujući Ledeju, Naneliju i Kaminskom.

Upravo je Kaminski briljirao, odlično koristio prostor i Partizan je imao prednost na startu. Trgla se i Budućnost, čak i povela 11:12 po prvi put na utakmici i jedini za sada, da bi zatim došlo do serije crno-belih od 11:2. 

Budućnost je pravila neke nekarakteristične greške, nepotrebne poput faula Makundua u poslednjim sekundama prve doenice kada je bilo jasno da Avramović ne možda stigne da uputi šut. Tako je omogućio Partizanu da ode na dvocifrenu prednost uoči malog odmora.

Upao je Partizan u maglu tokom dobrog dela druge četvrtine. Samo dva poena postigla je ekipa Željka Obradovića kroz skoro sedam minuta. Potpuno su stali, a Budućnost je to iskoristila da topi prednost. Doduše, nisu ni oni briljirali i to iskoristili u punoj meri, ali Željko Obradović nikako nije bio zadovoljan.

Uspeo je Partizan da izađe iz te krize i rutinski privede poluvreme kraju dvocifrenom prednošću.

Osam izgubljenih lopti ima Partizan, Budućnost jednu više

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke