POLUVREME - Partizan "melje", Borac bez odgovora na Željkovu visoku petorku

Autor: Sportske Net
ponedeljak 27.11.2023.
20:49
Izvor: Sportske.net

Silan Partizan u Areni u prvom delu meča.

Dragana Stjepanović
Dragana Stjepanović

Povezane vesti

U toku je utakmica devetog kola AdmiralBet ABA lige između Partizana i Borca, a crno-beli vode na poluvremenu 55:29. 

Partizan je sve vreme igrao sa visokom petorkom u kombinaciji Kabokla, Smailagića i Kaminskog, na šta Borac nije uspevao da odgovori. 

Partizan je poveo 9:2 usled loše realizacije napada Borca. Međutim, posle tajm-auta gosti su vezali pet poena i smanjili zaostatak. Problem Partizanu pravile su izgubljene lopte, kojih je bilo čak šest u prvoj deonici, što je sa druge strane održavalo Borac u igri. Obradovićev tajm-aut tri minuta do kraja meča urodio je plodom, pošto je Kaminski vezao dve trojke i „odlepio“ beogradski tim na +7. Novom trojkom, ovog puta Anđušića, Partizan je stekao dvocifrenu prednost prvi put na meču, da bi Rabrača ubacio poslednje poene u prvoj četvrtini 24:16 na kraju prvog kvartala. 

U nastavku je rasla prednost domaćeg tima. Napravio je Partizan seriju od 14:3. Potpuno je nesnađen bio Borac u napadu, nije mogao da odgovori na visoku petorku beogradske ekipe, pogotovo pod košem. Posle trojke Vukčevića, usledili su poeni Smailagića i potom slobodno bacanje za 22 poena prednosti nepuna tri minuta do kraja prvog poluvremena. Nisu ni tu stali crno-beli, pošto je usledila serija od 6:0 i vodstvo na poluvremenu od 26 poena. 

Za sada najefikasniji kod Partizana su Kaminski sa 10 poena, uz četiri skoka, dok je Kaboklo postigao osam, uz sedam skokova, Doužer takođe osam uz četiri asistencije.

U Borsu se istakao Segu sa 10 poena, a Frenklin šest. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke