POLUVREME - Partizan u minusu, teško ide kad Kaboklo izađe iz igre...

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2023.
21:14
Izvor: Sportske.net

Velika borba u ''Štark areni''.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U ''Štark areni'' se igra utakmica 12. kola Evrolige, Partizan je dočekao ekipu Monaka, a posle prvog poluvremena rezultat je 32:35.

Dobro je Partizan započeo utakmicu, pre svega energetski, odbrambeno, skakački i već u uvodnih par minuta uspeo je da optereti faulovima protivničku ekipu i natera goste da vrlo brzo izađu iz bonusa. Uz to je i kapiten Panter ''namestio ruku'', vezao pet poena za vođstvo od 9:2. A onda Smailagić osvaja loptu u odbrani, a u kontri posle asistencije Doužera, Kaboklo podiže publiku na noge atraktivnim zakucavanjem za 11:2.

Međutim, posle tajm-auta Saše Obradovića, Partizanov napad je stao, Panter je počeo previše da solira, četiri napada u nizu crno-beli nisu realizovali, uz to je i Kaboklu dosuđena druga lična greška, a Monako posle trojke Motejunasa prilazi na 11:7.

Partizanovi problemi su se nastavili, Kaboklovim izlaskom iz igre je počela i inferiornost u skoku, a posle još jednog neiskorišćenog napada Dijalo donosi izjednačenje gostima - 12:12.

Nakratko su gosti i poveli sa linije penala preko Brauna, a onda konačno jedan dobar napad Partizana koji je Naneli realizovao. Imao je Partizan i sreće jer je Korneli čak dva zicera promašio u finišu prvog kvartala, a posle jednog od njih Vukčević je fauliran, pa mladi košarkaš crno-belih sa linije penala pogađa za 16:13 i tim rezultatom je završena prva četvrtina.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kako je Monako igrao u prvom kvartalu, svedoči i 2/14 u šutu za dva poena u tom delu igre, ali im je šut za tri sve bolje funkcionisao, pa je na startu druge deonice i Kemba Voker pogodio trojku za izjednačenje - 18:18.

Novo vođstvo Monaku doneo je Alfa Dijalo, i to uz faul Ponjitke, a povratak u igru Kabokla vratio je nadu da bi Partizan mogao da ponovo uhvati ritam igre s početka meča.

Brazilac je odmah izjednačio, na drugoj strani je Vukčevič odigrao odličnu odbranu na Vokeru, a Kaboklo stiže do svog devetog poena za 25:23 u korist Partizana.

Ali, kada se činilo da crno-beli dolaze do svoje igre, Monako pravi seriju 6:0. Panteru i Avramoviću nikako da krene šut, na sve to i Vukčević pravi faul u napadu i Partizan je ponovo upao u krizni period igre.

Donta Hol je zatim zakucao za ''plus šest'' u korist gostiju, pa je Željko Obradović bio prinuđen na novi tajm-aut.

Naneli zatim vezuje pet poena, na drugoj strani Majk Džejms neprecizan i crno-beli brzo hvataju rezultatski priključak. Ali, Kaboklo je opet morao na klupu, napravio je treći prekršaj.

Bruno Kaboklo je sa 9 poena i tri skoka najefikasniji u Partizanu, zajedno da Nanelijem koji takođe ima devet poena i dva skoka, a na drugoj strani Dijalo 8, Okobo 6 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke