POLUVREME - Partizan neubedljiv, i sudije nervirale Željka Obradovića

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.10.2022.
21:59
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Podgorice za sada ravnopravan rival.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle serije gostovanja, ekipa Partizana večeras igra prvi ovosezonski meč na svom terenu, u ''Štark Areni'', a protivnik joj je podgorički SC Derbi.

Prvo poluvreme je završeno rezultatom 44:43 u korist Partizana.

Pre početka ovog duela najjači utisak kod gledalaca izazvao je novi parket u našoj najvećoj dvorani, a Partizan večeras nastupa bez tragičara iz Vitorije, Džejmsa Nanelija čije je mesto u rosteru zauzeo mladi Đorđije Jovanović.

Trener crno-belih Željko Obradović je od prvog minuta ukazao šansu mlađim igračima, pre svih Tristanu Vukčeviću koji je odigrao celu prvu četvrtinu i upisao četiri poena za to vreme, koliko i iskusni centar Matijas Lesor.

Partizan je prvi kvartal dobio sa 23:17, ali u drugom je SC Derbi pružio jači otpor i posle četiri minuta igre u drugoj četvrtini gosti su poveli sa 32:28.

Bio je Željko Obradović prilično ljut na svoje igrače u tim trenucima, a nešto kasnije su ga i sudije iznervirale pojedinim odlukama, poput Egzumovog faula nad Lorenom Džeksonom koji pravi najviše problema odbrani Partizana.

Do kraja prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, a na dva minuta do kraja druge deonice Lesor zakucava na dodavanje Pantera, uz to je iznudio i prekršaj, pa je Partizan stigao do ''plus pet'' - 42:37.

Međutim, brzo se ta Partizanova prednost istopila, Mateo Drežnjak je na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena smanjio na 42:41, a posle još jednog neiskorišćenog napada crno-belih, Tasić pogađa za vođstvo gostiju. Ipak, Egzum rešava poslednji napad Partizana koji dolazi do minimalnih 44:43 na kraju druge četvrtine.

Lesor je sa 10 poena najefikasniji u Partizanu, ima i tri skoka, a na drugoj strani to je pomenuti Džekson sa 12 poena, koga odlično prati i Mateo Drežnjak, takođe sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke