POLUVREME - Partizan nije siguran ni kad vodi 30 razlike!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2024.
18:46
Izvor: Sportske.net

Fantastična prva četvrtina Partizana, a onda su stare boljke opet počele da dolaze do izražaja.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pred 1.526 gledalaca u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'' Partizan i Mega igraju majstoricu polufinala plej-ofa Superlige Srbije, a posle prvog poluvremena rezultat je 47:31 u korist crno-belih.

Kada je Kevin Panter u svom elementu, onda je Partizanu mnogo lakše.

Kapiten Partizana je večeras od samog početka meča ušao u šuterski ritam, vezao je dve trojke, pa još jedan pogodak sa poludistance - ukupno osam njegovih poena u početnom vođstvu crno-belih od 10:0.

Gostima nisu pomogle ni izmene, ni tajm-auti trenera Baraća. Jednostavno, upalila se crno-bela mašina i delovala je nezaustavljivo tokom prve četvrtine. Odlične reakcije u odbrani, presečeni pasovi, laki poeni, a kako je meč odmicao, konačno je i Zek Ledej počeo da pogađa posle nekoliko loših utakmica u prethodnom periodu.

U Megi je jedino Đurišić donekle pravio probleme odbrani Partizana, nije im pomogao ni povratak oporavljenog Uroša Plavšića. Razlika u korist Partizana je iz minuta u minut bila sve veća, sve do neverovatnih ''plus 30'' na kraju prvog kvartala - 39:9!

Naravno, nije realan takav odnos snaga, očekivao se odgovor Mege u nekom trenutku i to je počelo da se dešava već od starta druge četvrtine. Partizanov napad je odjednom stao, ekipa Mege je zaigrala bolje u odbrani, razigrali su se Jović, Jelavić i Plavšić i gosti su počeli ubrzano da smanjuju rezultatski zaostatak.

Partizan je skoro četiri minuta bio bez poena u drugoj četvrtini. Posle šest vezanih poena gostiju, trener Obradović je zatražio tajm-aut, upozorio igrače da moraju da zadrže koncentraciju i energiju iz prve četvrtine, ali kao da ga nisu čuli.

Mega je igrala sve bolje, napravila seriju 16:3 od početka druge deonice i praktično za pet i po minuta prepolovila prednost crno-belih iz prvih deset minuta.

Posle novog Obradovićevog tajm-auta, Džejlin Smit je trojkom zaustavio nalet Mege, a zatim je Trifunović pogodio za 47:25.

Međutim, bio je to kratak bljesak crno-belih u ovom delu igre, Mega je i u finišu zaigrala bolje i poenima Plavšića uz zvuk sirene prišla na 47:31.

Panter i Kaboklo su sa po 10 poena najefikasniji u Partizanu, a u Megi su to Đurišić sa devet i Plavšić sa 8 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke