Poluvreme: Partizan oscilira, ali Splićani očajno šutiraju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.09.2021.
17:16
Izvor: Sportske.net

Bilo je padova u igri, ali jasno je da su crno-beli bolji tim.

AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka
AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme prve utakmice drugog kola AdmiralBet ABA lige, Partizan kao gost vodi protiv splita rezultatom 38:24.

Partizan je od samog starta odlično šutirao, tri brze trojke su postigli crno-beli, poveli sa 11:3, a Kevin Panter je posebno bio raspoložen u napadu.

Ipak, kako se bližio kraj prve četvrtine, Splićani su igrali sve bolje u napadu, a Partizanov šut je stao, pa domaći preko Žganeca smanjuju na 15:13 na ulasku u poslednji minut prvog kvartala.

Potom Mur gubi loptu, Nejc Barič mu je oduzeo, istrčao kontru i izjednačio na 15:15. Tako je Split serijom 10:0 anulirao ubedljivu prednost crno-belih, a Rade Zagorac je do kraja prve četvrtine vratio prednost Partizanu - 17:15.

Zagorac je poentirao i na početku druge četvrtine, a nešto kasnije priliku da zaigra dobio je i Gregorc Glas, najnovije Partizanovo pojačanje koji odmah pogađa i svoju prvu trojku za vođstvo od 26:20.

Splićani, s druge strane, veoma loše su šutirali za tri poena, prave serije promašaja imali su u pojedinim napadima, kada im ni skok nije pomagao da poentiraju, a što Partizan koristi i ponovo dolazi na dvocifrenu prednost, maksimalna je iznosila 38:22.

Čak 21 put su Splićani šutirali za tri poena u prvom poluvrtemenu, samo jednom su pogodili.

Zek Ledej je najefikasniji u Partizanu sa devet poena, Zagorac je upisao šest, a kod domaćih nešto bolji od ostalih bio je Kedžo sa šest poena.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke