Poluvreme: Partizan se budi - brutalno zakucavanje, pa trojka uz zvuk sirene!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.03.2021.
19:53
Izvor: Sportske.net

Velike Partizanove oscilacije u igri, finiš poluvremena bio je odličan.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 20. kola ABA lige, Partizan - Cibona 36:37.

Utakmica je počela odavanjem pošte Partizanovoj legendi Milenku Savoviću, a u prvih nekoliko minuta meča, Partizan je uglavnom imao blagu rezultatsku prednost, ali su ga i gosti pratili u stopu.

Kada su crno-beli poveli sa 19:13, činilo se da preuzimaju kontrolu dešavanja na terenu, ali kako to obično biva ove sezone, usledio je i veliki pad u igri ekipe Saša Filipovskog. Prednost se ubrzo istopila, a trojkom Tonija Nakića Cibona u poslednjem minutu prve četvrtine prelazi u vođstvo. Posle greške crno-belih u napadu, Planinić zakucava na drugoj strani i Cibona je rešila prvi kvartal u svoju korist, rezultatom 24:19.

Druga deonica počela je novom greškog indisponiranog Perkinsa, Marić na drugoj strani pogađa i Cibona je već stigla na ''plus sedam'' - 26:19.

Seriju Cibone od 13:0 makratko je prekinuo Tomas, ali onda nova trojka Tonija Nakića koji gostima donosi vođstvo od 29:21.

Ubrzo je prednost Zagrepčana postala i dvocifrena, a Partizan je tek trojkom Uroša Trifunovića na ulasku u finiš poluvremena prišao na 35:27.

Posle tajm-auta, crno-beli sa linije penala dolaze do još četiri poena, ali na 23 sekunde do kraja, Uroš Trifunović atraktivnim zakucavanjem podiže na noge celu klupu Partizana i daje svom timu novu energiju pred nastavak meča.

Usledio je novi tajm-aut, pa trojka mladog Stefanovića uz zvuk sirene i Partizan je prišao na 37:36.

Nikola Janković je sa 10 poena i šest skokova najefikasniji u ekipi Partizana posle prvog poluvremena, a u finišu ga je po broju poena stigao i Trifunović. Cibonu predvode Nakić i Prkačin sa po devet i Planinić sa osam poena.

-

-


-


-


-


-

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke