POLUVREME - Partizan se šeta kroz Skoplje!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 10.10.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Velika razlika u kvalitetu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana gostuju MZT-u u Skoplju, u drugom kolu AdmiralBet ABA lige, a nakon 20 minuta igre crno-beli vode sa ubedljivih 48:32.

Partizan je u prvom kolu pobedio Cibonu u Zagrebu, dok je MZT poražen od Crvene zvezde u Beogradu.

Od samog starta je Partizan demonstrirao veliku razliku u kvalitetu u odnosu na makedonsku ekipu. Otvorio je meč serijom 9:0 i do kraja prve četvrtine samo povećevao prednost. MZT je samo u jednom momentu uspeo da pojača odbranu i uvede Partizan u nekoliko praznih minuta, ali je taj napad brzo odbijen, pa je vicešampion ovog takmičenja ovaj period dobio sa ubedljivih 25:9. Dante Egzum je bio sjajan u uvodnih deset minuta, razigrao je tim, ubacio dve trojke i upisao 12 poena.

Drugu četvrtinu je trojkom otvorio Vojdan Stojanovski, ali mu je odmah istom merom uzvratio Madar. Zatim je Anđušić pogodio 2+1 i Partizan je otišao na ogromnih 31:12. Vojdan Stojanovski je pokušavao da zadrži domaće u igri, pogodio je još jednu trojku, ali su gosti lako rešavali situacije u napadu. Balša Koprivica mu je vratio sa 2+1 i Partizan je opet imao ubedljivih 36:19. U finišu su se raspucali i jedni i drugi. Za domaće je pogađao Kefi, za goste Naneli za tri, uz zakucavanje u kontri, pa još jednom za tri i crno-beli su na 1,03 do kraja bili na +16 (46:30). Na kraju, nakon poena Lesora, 48:32 za Partizan i druga pobeda na vidiku.

Egzum je ubacio 12 poena za Partizan, Naneli je dodao 10.

Kod domaćih 14 poena Kefija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke