POLUVREME - Partizan u dvocifrenom plusu u ''Morači''

Autor: Darko Mitrović
petak 21.04.2023.
19:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli bez većih problema stigli do ubedljive prednosti.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan večeras u Podgorici pokušava da potvrdi prvo mesto pred plej-of AdmiralBet ABA lige i za sada mu dobro ifde u toj nameri. Posle prvog poluvremena crno-beli vode u ''Morači'' protiv domaće Budućnosti sa 41:31.

Budućnost je imala blagu prednost u uvodnim minutima, ali je Partizan počeo da uzvraća uglavnom trojkama i brzo je uspostavio kontrolu dešavanja na parketu. Čak četiri trojke crno-beli su pogodili u prvom kvartalu - Panter, Trifunović, Egzum i Ledej, pa je Partizan završio ovu deonicu sa četiri poena prednosti - 19:15.

Sredinom druge četvrtine ta prednost je duplirana trojkom Papapetrua, za vođstvo Partizana 28:20, a na drugoj strani Edin Atić je bio najraspoloženiji za igru u ekipi Budućnosti i relativno brzo je stigao do osam postignutih poena. Ali, kada je i on zaustavljen, Budućnost je predugo tražila nekog drugog raspoloženog igrača u napadu, što je Partizan uspešno koristio.

Na oko četiri minuta pre kraja druge četvrtine, tim Željka Obradovića je prvi put stigao do dvocifrene prednosti, bilo je 32:22 posle pogodaka Jama Madara sa linije slobodnih bacanja, a nedugo zatim Papapetru pogađa svoju drugu trojku za ''plus 11'' - 35:24.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena, Partizanova prednost je rasla, a zakucavanjem Smailagića na asistenciju Nanelija crno-beli su poveli i sa 39:25.

Utisak o Partizanovoj igri pokvario je faul Smailagića pri šutu Erika Grina za tri poena na 17 sekundi do poluvremena. Uz to je Grin pogodio taj šut, a onda i slobodno bacanje, pa su Podgoričani smanjili na 41:31, a trener Partizana je odmah iskritikovao svog centra, izveo ga iz igre i uz to zatražio tajm-aut, ali Madar je zakomplikovao poslednji napad, pa je ostalo 10 poena razlike za Partizan.

Papapetru sa 9, Smailagić sa 8 i Ledej sa po 5 poena i skokova predvodili su Partizan u prvom poluvremenu, kod domaćih Atić osam poena i tri skoka, Grin i Bel-Hejns po šest poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke