POLUVREME - Partizan u Minhenu kao kod kuće, ali je prokockao ''plus 10''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.11.2023.
21:21
Izvor: Sportske.net

Druga četvrtina pokvarila utisak.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Minhenu, gde Partizan večeras ima veliku podršku svojih navijača, Bajern vodi rezultatom 53:51. 

Partizan je gotovo čitavu prvu četvrtinu odigrao sa istom petorkom - Jaramaz, Trifunović, Naneli, Ledej i Kaminski, samo su u poslednjih minut i po Doužer i Smailagić zamenili Jaramaza i Ledeja.

To bi trebalo da znači da je trener Obradović bio zadovoljan onim što je pružio početni sastav koji je manje-više zaslužan i za to što je Partizan pre nekoliko dana protiv Igokee od prave katastrofe stigao do egal-završnice.

Uroš Trifunović je kao i protiv Igokee bio šuterski veoma raspoložen, postigao je 10 poena u prvom kvartalu, a pratili su ga Kaminski sa 9 i Naneli sa 7 poena. Taj trio je bio najzaslužniji što je Partizan u prvih deset minuta konstantno bio u vođstvu.

To vođstvo je moglo da bude i ubedljivije da su se izbegli neki propusti u odbrani koje su koristili Edvards, Francisko, Buker i Vejler-Bab, pa je Bajern konstantno ''disao za vratom'' domaćem timu.

Na početku druge deonice, Obradović na teren šalje i novajliju Bruna Kabokla, koji se odmah upisuje u strelce i pokazuje da odlično poznaje ovaj teren kao član Ulma iz prošle sezone.

Pi Džej Doužer je svojom trojkom doneo deset poena prednosti Partizanu (38:28), ali Bajern brzo uspeva da priđe na samo četiri poena zaostatka posle faula Kabokla nad Edvardsom koji je uz to i poentirao.

Posle Obradovićevog tajm-auta, Ledej pogađa trojku, ali Edvards postaje nezadrživ za odbranu Partizana.

Usledila je sjajna minijatura Bolmara, a posle novih grešaka crno-belih u napadu, Vimberg postiože trojku za vođstvo Bajerna - 42:41.

Tek tada priliku da zaigra dobija Aleksa Avramović, ali se Partizanovi problemi nastavljaju. Smailagić je nakratko vratio prednost Partizanu, ali onda je Avramović razbesneo trenera Obtradovića faulom nad Edvardsom koji pritom pogađa trojku za izjednačenje na 49:49. Avramović se donekle iskupio poenima u narednom napadu, ali je Bajern opet uzvratio.

Edvards je sa 13 poena najefikasniji akter meča, a u Partizanu je Trifunović ostao na 10 poena iz prve četvrtine. Po 9 su upisali Naneli i Kaminski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke