POLUVREME - Partizan ubedljivo vodi, ali...

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
19:47
Izvor: Sportske.net

Ponovo oscilacije u igri crno-belih.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme treće, odlučujuće utakmice polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige između Partizana i Cedevita Olimpije. Pred 14.877 gledalaca u ''Štark areni'', Partizan vodi rezultatom 41:30.

Partizan je izvanredno započeo utakmicu, što šuterski, što agresivnom i organizovanom igrom u odbrani, pa je sredinom prvog kvartala Obradovićev tim vodio sa 17:5.

Takođe, za razliku od prve dve utakmice, crno-beli su odlično kontrolisali skok rivala koji je u prethodnim mečevima neverovatno dominirao u tom segmentu igre.

Ali, od tog trenutka gosti počinju da nalaze rešenja za odbranu Partizana, raspoloženi plej Matic Rebec je pravio sve više problema crno-belima i njihova prednost se polako topila.

Na ulasku u drugu četvrtinu Partizan je imao još uvek ubedljivu prednost, bilo je 24:16, ali crno-beli nikako nisu uspevali da se vrate u ritam iz uvodnih pet minuta igre.

Šut sa distance je potpuno stao, ređali su se promašaji, a Ljubljančani su igrali sa sve više samopouzdanja i sredinom druge četvrtine su stigli do izjednačenja na 29:29.

Trener Obradović je reagovao izmenama i tajm-autom i tek povratkom u igru Alena Smailagića i Jama Madara Partizan ponovo vraća neophodnu energiju u odbrani. 

Partizan je napravio seriju 7:0 i odbio taj nalet rivala, ali sudeći po onome što smo videli u ovih 20 minuta, očekuje nas vrlo zanimljiv nastavak meča.

Ledej sa 10, Smailagić sa 8 i Madar sa 7 poena predvodili su Partizan u prvom poluvremenu, na drugoj strani Matković 9, Dragić 6 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke