POLUVREME - Partizan upao u Realovu mašinu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.12.2023.
21:28
Izvor: Sportske.net

Dominacija Reala tokom prvih 20 minuta.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras vode borbu protiv domaćeg Reala u madridskom ''Vizink centru'', u derbiju 16. kola Evrolige, a posle prvog poluvremena aktuelni šampion Evrope vodi protiv crno-belih sa 48:36!

Bruno Kaboklo je odlično započeo meč u ekipi Partizana, postigao je prvih pet poena za crno-bele koji su poveli sa 5:2, ali se ekipa Reala brzo razigrala, pre svih raspoloženi Džanan Musa.

Odbrana Partizana za njega nije imala rešenja, a kako se i očekivalo, centri crno-belih su teško izlazili na kraj sa Realovim gorostasima - Valterom Tavaresom i Vensanom Poarijeom.

Real je prvu četvrtinu dobio sa 26:19, ali već na startu druge Madriđani uspevaju da tu razliku udvostruče, ekspresnom serijom 7:0, opet sa Musom u glavnoj ulozi, ali i uz sve bolju saradnju na relaciji Ćaćo Rodrigez - Vensan Poarije.

Frenk Kaminski se uopšte nije snašao u odbrani i posle samo minut na terenu, trener Obradović ga je izveo iz igre i pokušao je sa Vukčevićem, posle čega Partizan smanjuje na 42:32.

Međutim, posle tajm-auta domaćih, Real opet uvećava razliku i iz onoga što smo videli u prvom poluvremenu, Partizan ne deluje kao tim koji bi večeras mogao ozbiljnije da ugrozi branioca titule. Možda pre svega zbog velikog broja naivnih grešaka i izgubljenih lopti.

Nadamo se da grešimo...

Džanan Musa je u prvom poluvremenu bio najefikasniji u Realu sa 16 poena, Hezonja je upisao sedam, uz tri skoka, a u Partizanu prednjače Kaboklo sa 12 i Vukčević sa sedam postignutih poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke