POLUVREME - Partizan vodi, ali Klajburn mu pravi probleme

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.10.2024.
21:17
Izvor: Sportske.net

Partizan može bolje, ima još dosta rezerve u njegovoj igri.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Jedina večerašnja utakmica petog kola Evrolige igra se u Beogradskoj areni, gde posle prvog poluvremena Partizan vodi protiv Virtusa sa 37:32.

Nošen prepoznatljivom podrškom sa tribina, Partizan je utakmicu započeo uz veliku energiju u odbrani, gosti su dva i po minuta čekali na prve poene iz igre kada je Žižić zakucao, a prethodno su Sterling Braun sa pet i Lundberg sa dva poena doneli početno vođstvo crno-belima od 7:1.

Sredinom prvog kvartala je i Vanja Marinković vezao svoja četiri poena za vođstvo od 13:5, ali su gosti posle tajm-auta uspeli da trojkama Klajburna i Morgana priđu na tri poena razlike - 16:13.

Stao je u tim trenucima napad Partizana, zaređali su crno-beli sa greškama, a Klajburn to koristi da razliku smanji na najmanju moguću meru - 16:15.

Mogli su gosti još više da kazne pad u igri Partizana, ali promašili su dva otvorena šuta za tri poena, dok je na drugoj strani Tajrik Džons preed kraj prve četvrtine uvećao prednost crno-belih na 20:15.

Pokuševski svojom trojkom otvara drugu deonicu i Partizan se brzo vratio na osam poena prednosti. Partizanovu seriju 7:0 prekinuo je Taker sa svoja četiri poena u nizu. Tu se ekioa Virtusa nije zaustavila pa je preko sve raspoloženijeg Klajburna stigla do izjednačenja.

Šut za tri poena koji je od početka sezone odlično služio crno-bele, večeras im nije jako oružje, pa su od početka meča samo Braun i Pokuševski pogodili po jedan šut za tri poena, pred kraj poluvremena i Lundberg,  ali nedostaje Bongina ''dalekometna paljba''.

Tajrik Džons sa devet i Lundberg sa sedam poena najefikasniji su u Partizanu posle prvog poluvremena. Kod gostiju Klajburn ubedljivo najefikasniji sa 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke