POLUVREME - Partizan vodi, ali treba zaustaviti raspucanog Laprovitolu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2023.
21:19
Izvor: Sportske.net

Velika borba u sjajnoj atmosferi u ''Štark Areni''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 31. kola Evrolige, Partizan - Barselona 45:44 u ''Štark Areni''.

Barsa je bolje započela meč, predvođena raspoloženim Laprovitolom koji je pogodio prve dve trojke, kao i prvi šut za dva poena i vrlo brzo stigao do dvocifrenog poenterskog učinka.

Nešto kasnije je i Jan Veseli vezao šest svojih poena, ali sve vreme je Partizan rezultatski bio za petama španskom velikanu.

Pred kraj prve četvrtine Barsa se ponovo odvojila na pet poena razlike, imao je Partizan i sreće da nije priznat pogodak Satoranskog uz zvuk sirene, ali sve se vrlo brzo promenilo u korist crno-belih.

Početak druge četvrtine obeležila je znatno bolja igra Partizana koji je najpre trojkom Smailagića prišao na poen zaostatka, a posle dva-tri minuta igre u drugom kvartalu Dante Egzum je sa svojih osam vezanih poena, od toga dve trojke, doneo ''plus pet'' Partizanu - 32:27.

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je reagovao tajm-autom, posle kog njegov tim prekida Egzumovu seriju 8:0, ali su crno-beli i dalje održavali prednost i na oko četiri minuta pre kraja druge četvrtine poveli sa 40:32!

Usledio je novi Jasikevičijusov tajm-aut posle kog Barsa pravi seriju 4:0, a prekinuo ju je Jam Madar za 42:36.

Ali, onda Laprovitola pogađa svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja, Barsa je prišla na ''minus tri'' i Željko Obradović je morao da reaguje tajm-autom.

Međutim, Higins na ulasku u poslednji minut nastavlja Barsinu seriju posle Smailagićevog prekršaja u napadu, a Partizan uzvraća preko Pantera koji pogađa uz faul. Higiuns je obeležio i poslednje sekunde drugog kvartala, kada je pogodio trojku za 45:44.

Dante Egzum najefikasniji u Partizanu sa 10 poena, Ledej je upisao 8, a u Barseloni Laprovitola 14, Veseli osam poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke