POLUVREME - Partizan vodi u Železniku, ali ima tri problema

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.04.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Faulovi muče crno-bele.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana imaju prednost posle prvog poluvremena derbi utakmice 24. kola AdmiralBet ABA lige protiv FMP u Železniku od 43:49.

Posle nešto bolje uvoda u meč od strane ekipe Nenada Stefanovića, Partizan je pronašao svoj ritam, strpljivo ulazio u izgradnju akcija i na krilima Kevina Pantera izgradio prednost za prvu deonicu. Kapiten crno-belih je, zanimljivo, proveo samo 15 sekundi van parketa u tom delu meča.

Pokušavao je FMP da iskoristi izostanak Matijasa Lesora preko Jankovića i Izundua. Imali su akcije za njih, ali nije to uvek bilo uspešno, dok se u Partizanu njegovo odsustvo osetilo manjkom poena iz reketa.

Ipak, koristeći očajan šut FMP za tri poena, kao i greške u organizaciji, Partizan polako, ali sigurno dolazi do dvocifrene razlike u 13. minutu meča. Međutim, ubrzo je tim iz Železnika uzvratio trojkom Boa Biča, a potom posle nesportskog faula Anđušića i poenima Mura, FMP smanjuje na 30:37. Imali su bolju energiju, postizali dosta lakih poena i pritisli Željka Obradovića da zatraži razgovor sa svojim igračima.

Jeste to pomoglo i na energiju Džejmsa Nanelija, Partizan odgovara, ali FMP se nije dao. Odlična rola Marka Pavićevića "kumovala" je nekim dobrim završnicama domaćih. 

Crno-belima problem za nastavak meča predstavljaju Tristan Vukčević, Aleksa Avramović i Kevin Panter koji imaju po tri faula, ali sudeći prema rečima Željka Obradovića na poslednjem tajm-autu - zadovoljan je igrom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke