POLUVREME - Partizanova odbrana od granita!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.10.2024.
21:19
Izvor: Sportske.net

Odlična igra crno-belih.

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Povezane vesti

Odličnih 20 minuta ekipe Partizana u Vitoriji. 

Crno-beli vode protiv Baskonije posle prvog poluvremena zahvaljujući odličnoj odbrani koja nije popuštala, posebno od trećeg minuta utakmice. Partizan trenutno ima 38:32. 

Timoti Luvavu je bio sjajan na startu utakmice, od prvih devet poena je on zaslužan za čak šest, dok je Partizan imao velikih problema u napadu. Sterling Braun je bio prvi koji je pogodio iz igre u ovoj sezoni Evrolige.

Čitav tok prve četvrtine Partizan je uglavnom dobro igrao odbranu, i iz toga je proizašla dobra serija, pa su crno-beli posle trojki Dejvisa i Marinkovića poveli sa 11:9. Serija se nastavila posle fantastičnog prodora kapitena Partizana za seriju 10:0.

Imala je ekipa Željka Obradovića plus od 4 poena u nekoliko navrata, ali je u poslednjem napadu napravljen propust, pa je trojku u poslednjoj sekundi postigao Kamar Boldvin. 

Početkom druge deonice videli smo verovatno najlepši potez prvog kola Evrolige, teško da će iko nadmašiti neverovatno zakucavanje Tajrika Džonsa posle asistencije Karlika Džonsa, sve to uz faul. 

Gledali smo rezultatsku klackalicu, upisao se i Karlik Džons, na drugoj strani Jaramaz, da bismo ponovo videli jedno sjajno zakucavanje Tajrika Džonsa i opet posle odličnog dodavanja njegovog prezimenjaka. 

Nekoliko situacija je Partizan propustio da ode na +4 ili +5, a ruku je naštelovao Brendon Dejvis koji je pogodio i svoju drugu trojku, ali je brzo vratio Hauard na drugoj strani. 

Upravo je Brendon Dejvis bio taj koji je vukao Partizan u napadu, a kada je Bonga pogodio trojku bilo je 32:36, a Marinković je promašio otvorenu za osetniju prednost crno-belih. No, Bonga je pogodio dva slobodna bacanja za 32:38 što je bila najveća prednost Partizana na minut i po pre kraja poluvremena. 

Hauard ima 10 poena u Baskoniji, dok su centri crno-belih vodili glavnu reč, Dejvis ima 11, a Tajrik Džons 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke