POLUVREME - Partizanova skakačka inferiornost i veliki rezultatski minus!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2023.
18:55
Izvor: Sportske.net

Ovo već postaje nedopustivo.

AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Čak 50 skokova imala je Cedevita Olimpija u prvom meču u Beogradu, Partizan dvadesetak manje, a situacija u tom segmentu igre nije se popravila za crno-bele ni tokom prvog poluvremena večerašnjeg revanša u Ljubljani.

Prvo poluvreme je završeno, rezultat je 51:41, a kada su skokovi u pitanju Cedevita Olimpija ima 18, a Partizan svega 7 uhvaćenih lopti.

Prvu četvrtinu obeležio je sjajan šut za tri poena, najpre ekipe Partizana, odnosno Nanelija, Pantera i Smailagića, a onda i domaćeg tima, pre svih Marka Jeremića.

Partizan je vodio, Ljubljančani okrenuli rezultat u svoju korist u finišu prvog kvartala, a kada su se domaći odvojili na ''plus šest'', Dante Egzum je na kraju ove deonice pogodio trojku sa pola terena i smanjio na 29:26.

Tim rezultatom se ušlo u drugi kvartal. Partizan je serijom 7:0 uspeo da vrati prednost, ali je Cedevita Olimpija uzvratila svojom serijom 9:1 i na minut i po pre kraja prvog poluvremena je vodila sa 42:38.

Egzum je nakratko prekinuo tu seriju, ali onda Jogi Ferel pogađa trojku i domaći stižu do 45:40.Nedugo zatim Trifunović pravi faul nad Ferelom, uz to dobija i tehničku grešku i Ferel sa linije penala uvećava razliku na ''plus 7'' - 48:41. 

Usledio je još jedan smušen napad crno-belih, pa očajna reakcija u skoku na drugoj strani, gde Alibegović hvata jednu odbijenu loptu i pogađa uz faul Lesora - 51:41.

Ferel ima 15 poena u domaćem timu, Jeremić 9, Omić i Dragić po 7, a u Partizanu Panter i Egzum po 10, Naneli 9 poena. Ledej bez poena, Papapetru, Madar takođe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke