Poluvreme - Partizanovo "hamburgovanje" u Beogradu

Autor: Sportske Net
utorak 18.01.2022.
21:29
Izvor: Sportske.net

Partizan ubedljiv na poluvremenu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana na poluvremenu meča 10. kola Evrokupa vode protiv Hamburga rezultatom 65:41. 

Mnogo koševa i pre svega brz tempo utakmice u hali "Aleksandar Nikolić". Partizan je posle 20 minuta upisao čak devet ukradenih lopti i pet izgubljenih, ali imajući u vidu tempo meča, ovo nije opterećujuće. Hamburg je imao devet izgubljenih lopti (sve Partizanove ukradene) i dve ukradene. 

Partizan je sjajno otvorio meč u “Pioniru” zahvaljujući dobroj odbrani i brzim poenima. S druge stane, Hamburg se mučio sa realizacijom napada. Gledala se vrlo atraktvna i brza košarka. Lesor je pokazao kako se dobro snalazi pod košem i doneo Partizanu nekoliko važnih poena. Hamburg je izgubio šest lopti u prvoj deonici, a svih šest bile su ukradene lopte crno-belih, koji su posle furioznih prvih 10 minuta vodili 34:14.  

Po povratku na teren, uttakmica se nastavila u sličnom ritmu. Partizan je igrao koncentrisano i lako probijao Hamburgovu odbranu. Ipak, gosti su posle dva promašaja stigli do dve vezane trojke i smanjili prednost "parnog valjka" na 41:24 sredinom druge četvrtine. Trifunović je vezao dva promašaja za tri, ali je u narednom napadu to ispravio Avramović. Ledej je trojkom stavio tačku na savršeno prvo poluvreme Partizana.

Najbolji u Partizanu do sada je Lesor sa 15 poena i pet skokova, dok je Panter postigao 12 poena. 

Kod Hamburga Robin je stigao do osam, a Homsli do sedam poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke