POLUVREME - Pehar i medalje spremni, Zvezda vodi u Železniku

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.06.2022.
20:49
Izvor: Sportske.net

''Panteri'' večeras pružaju mnogo jači otpor nego u prvom susretu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U Železniku se večeras igra druga utakmica finalne serije plej-ofa AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije, a mogla bi da bude i odlučujuća.

Crvena zvezda posle prvog poluvremena vodi rezultatom 34:31, a s obzirom da je u prvoj utakmici u ''Pioniru'' deklasirala FMP sa 110:71, nalazi se veoma blizu još jedne titule prvaka Srbije i triple krune u ovoj sezoni.

Prva četvrtina nije nam donela kvalitetnu košarku, ni jedne, ni druge nije služio šut, ali je Zvezda konstantno bila u rezultatskoj prednosti.

Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 15:9 za Crvenu zvezdu koja je početkom drugog kvartala stigla i do devet poena razlike - 21:12. Ta prednost je nešto kasnije postala i dvocifrena, kada je Zvezda povela sa 28:17, a domaći i dalje nisu uspevali da nađu rešenje za čvrstu odbranu Radonjićevog tima.

Ipak, tajm-aut trenera Nenada Stefanovića doneo je rezultat, FMP pravi seriju 9:0 i prilazi na samo dva poena zaostatka - 28:26. Imao je domaći tim par prilika i da povede, ali nije ih iskoristio, pa njihovu seriju konačno prekida Kalinić koji Zvezdi donosi pet poena prednosti - 31:26. Potom je i Vajt pogodio trojku i gosti su uspeli da sačuvaju prednost do kraja prvog poluvremena.

Ivanović i Kalinić su sa po devet poena najefikasniji u Zvezdi posle prvog poluvremena, a na drugoj strani Radonjić i Radonjić sa po sedam postignutih poena.

Inače, tribine ''FMP Arene'' su odlično popunjene, a Zvezdini navijači pružaju veliku podršku svom timu na putu ka tituli.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke