POLUVREME - Pešić gubio živce, Srbija gubi u Stožicama

Autor: Nemanja Janošev
sreda 17.08.2022.
21:15
Izvor: Sportske.net

Vidi se da su pripreme u toku.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije gube od Slovenije sa 45:42 u prijateljskoj utakmici u Stožicama.

Bilo je to poluvreme sa mnogo promašaja na obe strane, što je jasan pokazatelj da su ruke još uvek "teške" od priprema koje su i dalje u toku. Ali, kada bismo birali kada će se promašivati, verujemo da bi to bilo upravo sada kada se rezultat ne knjiži.

Jokić i Micić su u više navrata kombinovali, pokušavali s pikom i doneli prve poene našoj selekciji. Centar Nagetsa bio je nešto nervozniji imajući u vidu njegove pokrete, te vrlo skroman procenat šuta iz igre i sa penala, ali imajući u vidu period adaptacije na FIBA pravila, tako nešto je razumljivo. 

Nije ni na drugoj strani bilo mnogo bolje, posebno kada su van parketa bili Luka Dončić i Goran Dragić, ali i bez njih, uspeli su da uđu u seriju od 8:0 i nadoknade zaostatak od šest poena. Srbija je tada vodila 24:19.

Međutim, ponovo su trojke donele razliku u korist Srbije i nakon 15 minuta igre bilo je 30:30. U poslednjem minutu, konačno je Nikola Jokić pogodio oba penala i tako ponovo izjednačio rezultat. Sam finiš prvog dela ostao je zabeležen faulovima u korist Slovenije, što je nerviralo Svetislava Pešića koji je smatrao da su sudije jeftino svirale prekršaje koji su doneli domaćinima prednost u prvom poluvremenu, uključujući i trojku Klemena Prepeliča sa 10 metara u poslednjoj sekundi.

Šest trojki pogodili su naši momci u prvom poluvremenu iz 14 pokušaja, dok je sa penala bilo 8/16.

Nikola Jokić je ubacio 12 poena, Vasilije Micić je ubacio 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke