POLUVREME - Petrušev se pretvara u zver, a Bentil posrće

Autor: Nemanja Janošev
petak 06.01.2023.
21:20
Izvor: Sportske.net

Zvezda vodi u "La Fonteti"!

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode na poluvremenu meča 17. kola Evrolige protiv Valensije sa 47:42.

Isprva nije išlo glatko u "La Fonteti", ali Valensija nije uspevala da iskoristi sve nepromišljenosti u igri svog protivnika.

Zvezda je olako gubila lopte u pojedinim momentima, a potom je još lakše to važilo za Valensiju koja je sa linije za slobodna bacanja kreirala vođstvo u prvih nekoliko minuta. No, kada je Zvezda pronaša ritam dobro, pre svega, postavivši odbranu, Valensija nije imala previše rešenja.

Petrušev je bio briljanan u prvoj deonici i već tada imao indeks korisnosti od 16! Drugi kvartal počeo je nešto dinamičnije, ali ponovo su slobodna bacanja bila ta koja su čuvala Valensiju pokraj svog protivnika. Doduše, mnogo problema imali su izabranici Duška Ivanovića i u odbrani od sjajnog Hasijela Rivera. 

Događale su se nove napadačke greške, a u centru pažnje je često bio Ben Bentil koji je imao neke nerezonske poteze na štetu svoje ekipe. Srećom po Zvezdu, tu je bio raspoloženi Džon Holand čija je ruka bila mirna što je pokazao sa dve vezane trojke. A i Filip Petrušev je bivao bez promašaja, što se ubrzo promenilo...

No, nije da je Zvezda ispustila prednost i tako na pauzu odlaze sa pet poena viška zahvaljujući odličnoj reakciji Dalibora Ilića koji se oseća sve ugodnije na parketu.

Petrušev posle 20 minuta ima 16 poena i valorizaciju 25!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke