POLUVREME - Pljuštale trojke u ''Morači'', kreće se od nule u nastavku meča!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2024.
20:17
Izvor: Sportske.net

Ravnopravna borba u prvih 20 minuta.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

U podgoričkoj dvorani ''Morača'' završeno je prvo poluvreme derbija 25. kola AdmiralBet ABA lige, Budućnost - Partizan 44:44.

Kada je u pitanju igra Partizana, u prvih nekoliko minuta je delovalo kao da gledamo nastavak one očajne četvrte četvrtine protiv Olimpijakosa. Bez pravih ideja u napadu, loš protok lopte, ali domaći to nisu kažnjavali na drugoj strani, iako je Budućnost od početka imala poen-dva prednosti.

Ulaskom Zeka Ledeja konačno je ''proradio'' napad Partizana, Panter je pogodio trojku uz faul, a onda i Ledej pogađa svoj prvi šut za tri poena kojim su crno-beli izjednačili na 10:10.

Na drugoj strani, najviše problema odbrani Partizana pravio je bivši košarkaš crno-belih Nikola Tanasković koji je postigao šest od prvih deset poena podgoričkog tima.

Kako je meč odmicao, kapiten Partizana Kevin Panter je bio sve raspoloženiji u napadu, pa je već do kraja prve četvrtine upisao 11 poena, a trojkom Avramovića crno-beli su prvi kvartal rešili u svoju korist rezultatom 23:21.

Predvođem Panterom i Ledejom koji nisu ni izlazili iz igre, Partizan je u prvih pet minuta druge četvrtine održavao tu blagu prednost, ali su im Podgoričani konstantno ''disali za vratom''.

Tanasković je svojim novim poenima nakratko doveo domaće u vođstvo, ali onda Džejms Naneli vezuje dve trojke i Partizan je poveo sa 38:35.

To je bio početak pravog trojkaškog obračuna, jer je na drugoj strani Flečer Megi zatim vezao tri trojke, a Partizan je odgovarao novom trojkom Nanelija, pa još jednom Zeka Ledeja!

U poslednji minut prvog poluvremena se ušlo rezultatom 44:44.

Kevin Panter je najefikasniji posle prvog poluvremena u Partizanu sa 13 poena, Ledej ga prati sa 11, Naneli je upisao devet. Kod domaćina Megi ima devet, Tanasković osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke