POLUVREME - Polonara kažnjava Zvezdine greške, rezultat još i dobar

Autor: Darko Mitrović
petak 20.01.2023.
19:43
Izvor: Sportske.net

Mnogo promašaja, loša igra u napadu, može Zvezda mnogo bolje od ovoga.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice 20. kola Evrolige u Kaunasu, Žalgiris - Crvena zvezda 38:30.

Zvezda je prilično loše u napadu odigrala prvu četvrtinu, bekovska linija crveno-belih je bila potpuno neutralisana, a domaćima je najbolje parirao centar Ognjen Kuzmić koji je u prvoj deonici upisao pet poena i tri skoka.

Ipak, Žalgiris nije uspeo da značajnije iskoristi Zvezdin loš početak. Stekli su ''zeleni'' devet poena prednosti, bilo je 18:9, a Branko Lazić je svojom trojkom nagovestio da bi Zvezda uskoro mogla da se ''probudi''.

Uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine je konačno pogodio i Nemanja Nedović posle nekoliko grešaka i promašaja i Zvezda je tada prišla na 20:14.

Početkom druge deonice Nedović je posle prodora smanjio na 22:18, ali su zatim usledili novi problemi crveno-belih, pa Polonara vraća Žalgiris na devet poena razlike - 27:18.

Posle promašaja Petruševa, Polonara na drugoj strani pogađa i trojku za sada već ubedljivih 30:18.

Duško Ivanović je reagovao tajm-autom posle kog Bentil i Holand pogađaju trojke i Zvezda eksptesno prilazi na 30:24, pa je i trener Žalgirisa morao da zatraži tajm-aut.

Raspoloženi Polonara prekida ovu Zvezdinu seriju, ali i Luka Vildoza pogađa svoje prve poene na ovom meču. Jedan njegov pogodak, pa drugi i Zvezda je smanjila na 32:28.

Finiš druge četvrtine obeležili su brojni promašaji na obe strane, Žalgiris je uspeo da zadrži blagu prednost, ali Zvezda će svakako moći i morati bolje u drugom poluvremenu.

Petrušev sa šest i Kuzmić sa pet poena predvode Zvezdu, Polonara na drugoj strani najefikasniji sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke