POLUVREME - Ponovo Italijani i njihove trojke, ali Srbija drži sve konce!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.09.2022.
18:49
Izvor: Sportske.net

Srbija deluje mnogo bolje, uz omanje padove.

Johannes Zimmermann/STARSPORT/2022
Johannes Zimmermann/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije vode protiv Italije u prvom poluvremenu utakmice osmine finala Evropskog prvenstva sa 51:45.

Želela je Italija da demonstrira čvrstu odbranu na početku utakmice, što im je prošlo u prvi mah, da bi potom Srbija pronalazila svoje načine, prevashodno putem centarske linije i šuta spolja. Na sve to, odlična kontrola skoka omogućila je našem timu da nakon vođstva Italijana od 4:7 napravi seriju od čak 12:0 zahvaljujući trojkama Marinkovića i Kalinića i tako diktira tempo.

Italijani su se unervozili, odnosno njihov selektor Đanmarko Poceko koji je rano dobio tehničku iznerviran trenutnim raspadom svog tima. Morao je ubrzo da zove tajm-aut i malo razdrma ekipu, što mu je uspelo. Pajola je vukao konce u sastavu Italijana, Meli je takođe pravio dosta problema "orlovima"  kako prodorima ka košu, tako i sa spoljne linije.

Međutim, nastavila je Srbija odlično da kontriliše skok i na taj način dolazi do brojnih ekstra-poseda i vraća prednost na dvocifrenu razliku. U prvom delu smo bili isuviše dominantni u tom segmentu. Sam Jokić je već sakupio sedam skokova, a timskih imamo 11. Ono u čemu su ipak Italijani znatno prednjačili i što ih je držalo u blizini Srbije bile su trojke. Postigli su ih čak osam i to iz 18 pokušaja (44 odsto)! 

Ako su oni imali sjajne šuteve, Srbija je poluvreme završila na idealan način - oružjem Italijana. Trojka Vase Micića značila je i prednost pred početak drugog dela.

Jokić je najbolji u timu Srbije sa 19 poena, dok je Meli sakupio 13 u selekciji Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke