POLUVREME - Razigrani Avramović za vođstvo Partizana!

Autor: Lazar Nikolić
petak 17.11.2023.
21:33
Izvor: Sportske.net

Ne pretereano kvalitetno poluvreme.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Partizana posle prvog poluvremena utakmice devetog kola Evrolige vode protiv Albe u "Štark areni" sa 43:40.

Nisu igrači Željka Obradovića odigrali baš najbolje poluvreme protiv najslabije ekipe u Evroligi, ali im će na odmor sa prednošću pre svega zahvaljujući dobroj partiji Alekse Avramovića koji je sakupio 11 poena, 10 je ubacio Džejms Naneli.

U timu Albe bolji od ostalih je Johanes Timan sa devet poena, Kalifa Kulibali je ubacio jedan manje.

Gosti su na startu utakmice igrali u zoni 2-3 za koju su rešenje pronašli Naneli i Kaminski, dok je na drugoj strani visoki centar Kumađe bio najvažniji igrač u napadu Albe.

Ekipa trenera Izraela Gonzaleza igrala je u svom prepoznatljivom brzom ritmu i često završavala akcije šutem za tri poena, ali nisu pogađali u visokom procentu, barem u uvodnih pet minuta. Uspešniji je bio Naneli koji je pogodio svoju prvu trojku na meču, a Partizan poveo sa 12:8.

„Zagrađivanje“ koša bio je problem za „crno-bele“ i u prvoj četvrtini ove utakmice. To je iskoristila Alba za dodatne posede, a nakon jedne takve situacije Sterling-Braun je pogodio trojku za goste, a zatim još jednu Olinde za preokret i vođstvo tima iz Berlina od 14:12, što je nateralo Željka Obradovića da zatraži tajm-aut.

Briljirao je Albin centar Kumađe u prvoj četvrtini, sakupio osam poena i preselio se na klupu posle sedam i po minuta na parketu, a njegovim izlaskom nemački tim promenio odbranu u čovek na čoveka. Nije Partizan delovao dobro u tim trenucima, a gosti su kompletirali seriju 12:2 i poveli sa 20:14, da bi Avramović sa četiri vezana poena u finipu prekinuo nalet protivnika, koji je posle prve četvrtine vodio rezultatom 20:18.

Preokrenuo je Partizan na startu druge četvrtine posle trojke Anđušića (21:20). Nastavio je „probuđeni“ Avramović da pronalazi put do koša Albe i položio uz dodatno slobodno bacanje za svoj deveti poen na utakmici.

Ipak, Partizan nije mogao da se rezultatski odlepi zbog lošijih rešenja u napadu i slabog šuta za tri poena (3/12) na sredini druge deonice. 

Avramović je kordinirao igrom domaćih u prvom delu, a nakon što je je Ledej pogodio svoj karakteristični šut jednom rukom Partizan je stigao do maksimalnih "+6" (34:28).

Do kraja prvog dela Alba je ofanzivnim skokom i poenima iz druge šanse smanjila razliku, te se na odmor otišlo rezultatom 43:40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke