POLUVREME - Razigrani Partizan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.12.2022.
21:17
Izvor: Sportske.net

Crno-beli grabe ka novoj pobedi.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sjajna atmosfera u ''Štark Areni'', Partizan posle prvog poluvremena vodi protiv Bajerna sa 41:29 u 16. kolu Evrolige.

Partizan je odlično započeo utakmicu. Nošen podrškom sa tribina tim Željka Obradovića je rano poveo sa devet poena razlike, bilo je 11:2, a u toj seriji se posebno istakao Jam Madar sa šest postignutih poena.

Bajern je odmah odgovorio svojom serijom 7:0 posle čega je trener Partizana bio primoran da zatraži prvi tajm-aut, ali crno-beli nisu dozvolili preokret gostima i do kraja prve četvrtine su kontrolisali rezultat, iako ih nije služio šut za tri poena.

U drugi kvartal se ušlo rezultatom 19:14, a onda je usledio kraći period u kom su košarkaši Partizana imali dosta problema u napadu. Ipak, odbrana je dobro funkcionisala, pogotovo od trenutka kada je priliku da zaigra dobio oporavljeni Aleksa Avramović. 

Partizan je i pored krize u napadu uspeo da odbrani vođstvo, Avramović je ubrzo upisao i svoje prve poene posle lepog solo prodora, a zatim je i Ledej probio led kada su trojke u pitanju za 28:22 u korist crno-belih.

Nešto kasnije se kod gostiju razigrao Ognjen Jaramaz koji je vezao pet poena na nešto više od tri minuta pre poluvremena, ali u Partizanu je glavnu ulogu počeo da preuzima Lesor čijim poenima crno-beli stižu do vođstva od 36:29.

A na minut i 43 sekunde pre kraja prvog poluvremena, Trifunović u kontri zakucava za prvu dvocifrenu prednost - 39:29.

Do kraja Partizan je i dalje bio veoma angažovan u odbrani, zahvaljujući tome je i dodatno uvećao svoju prednost.

Zek Ledej je najefikasniji sa devet poena i pet skokova, Lesor ga prati sa osam poena i četiri skoka, a osam poena ima i Madar.

U Bajernu Vinston najefikasniji sa sedam poena, Jaramaz i Volden imaju po pet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke