POLUVREME - Sjajni Trifunović željan igre, ali Ledeja i dalje nigde nema, Mega vodi u Areni!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.05.2024.
19:17
Izvor: Sportske.net

Rezultatske oscilacije i konstantno dobra igra Trifunovića od početka meča.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Utakmicom Partizan - Mega u Beogradskoj areni je večeras počela polufinalna serija plej-ofa Superlige Srbije.

Posle prvog poluvremena, rezultat je 42:40 za Megu.

Partizan, koji ovo takmičenje igra bez Kaminskog, Doužera i Nanelija, bolje je počeo utakmicu. Predvođen raspoloženim Urošem Trifunovićem koji iz nepoznatog razloga dugo nije igrao u prethodnom periodu, Partizan je poveo sa 12:4, a kasnije je stigao i do dvocifrene prednosti - 22:11.

I kada se činilo da Partizan ide ka rutinskoj pobedi na startu ove polufinalne serije, Mega je ekspresno uzvratila i već do kraja prve četvrtine serijom 11:0 stigla do izjednačenja.

Mega večeras nastupa bez povređenog centra Uroša Plavšića koji će sledeće sezone igrati za Crvenu zvezdu, ali u njegovom odsustvu ističu se Iljasoglu i Đurišić, koji su i najzaslužniji za Meginu pomenutu seriju pred kraj prvog kvartala.

Tako je meč ušao u rezultatski egal, pa je druga deonica bila potpuno ravnopravna. Tek na oko tri i po minuta pre poluvremena Partizan se poenima Ponjitke uz faul odvojio na četiri poena prednosti - 38:34.

Trener Mege Marko Barać je odmah reagovao tajm-autom, posle čega njegov tim odlično reaguje i vrlo brzo dolazi do novog izjednačenja, nateravši pritom i Željka Obradovića da reaguje tajm-autom.

Trifunović najefikasniji u Partizanu sa 15 poena (3/4 za dva, 3/4 za tri poena), Panter je upisao sedam, Avramović šest poena, a Zek Ledej je i dalje neprepoznatljiv, baš kao i u finalu AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde. Večeras je prvo poluvreme završio bez poena, uz četiri skoka.

Kod gostiju Iljasoglu ima devet poena, Kovačević šest, Đurišić pet poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke