Poluvreme: Slabe odbrane u derbiju, Zvezda vodi, ali navijači nisu baš zadovoljni / TVITOVI

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
18:48
Izvor: Sportske.net

Ukupno 103 poena postignuto je u prvom poluvremenu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U derbiju zaostale utakmice 11. kola ABA lige, posle prvog poluvremena Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 52:51.

Uvodne minute prve četvrtine obeležio je bolji početak gostiju, a onda serija trojki Džordana Lojda i brutalna ''rampa'' Duopa Rita. Nedugo zatim usledilo je i Dobrićevo zakucavanje i Zvezda ekspresno stiže od 6:12 do vođstva od 15:12.

U završnici ovog dela igre raspucao se i Dejan Davidovac i Zvezda je stigla do ''plus šest'' - 20:14, ali je tu prednost brzo ispustila. Usledila je serija gostiju od 7:0 i Cedevita Olimpija je povela sa 21:20.

Nedugo posle Radonjićevog tajm-auta, Edo Murić je pogodio trojku za goste, a uzvratio je Kuzmić za izjednačenje na 24:24, čime je stavljena tačka na zanimljiv prvi kvartal ovog meča.

U drugom je Zvezda uspela da stigne do ''plus sedam'', vodila je 41:34, ali se onda ''probudio'' Jaka Blažič i pokrenuo novu seriju gostiju kojom je Cedevita Olimpija prišla na 43:42.

Usledio je tajm-aut Dejana Radonjića, ali Ljubljančani su nastavili svoju seriju i novim trojkama stigli do vođstva od 48:43. Ipak, finiš poluvremena pripada Zvezdi koja uspeva da vrati prednost  52:48, a u posldnjim sekundama Rupnik pogađa trojku i smanjuje na 52:51.

Podsetimo, Zvezda danas igra bez Lendrija Noka i povređenog Marka Jagodić-Kuridže, a u njihovom odsustvu najefikasniji posle prvog poluvremena među crveno-belima su Davidovac i Lojd sa po 12 postignutih poena. Kod gostiju Blažič i Peri po devet poena.

*

*


*


*


*


*



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke