POLUVREME - Spektakl u ''Areni'', fantastičan početak, Anđušić odbio nalet Armanija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.10.2022.
21:37
Izvor: Sportske.net

Partizan stekao solidnu prednost posle prvih 20 minuta igre.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras igraju meč trećeg kola Evrolige, a prvi na svom terenu. Rival im je italijanski Armani, a posle prvog poluvremena rezultat u odlično popunjenoj ''Štark Areni'' je 49:41 u korist crno-belih.

Partizan je izvanredno započeo utakimicu. Nošen podrškom sa tribina domaći tim je već u uvodnim minutuima srigao do dvocifrene prednosti - 13:2.

Bilo je kasnije i 19:8, ali ulaskom Bilija Berona ekipa Armanija je počela da pravi probleme odbrani Partizana. Nekadašnji šuter Crvene zvezde je vezao dve trojke i Armani je prišao samo na četiri poena zaostatka - 21:17.

Ali, i Partizan odgroavar na isti način, a posebno je bila impresivna Panterova trojka na kraju prve deonice za 27:17 u korist crno-belih.

Međutim, druga četvrtina donela je drugačiju sliku na terenu. Partizan je imao sve više problema u napadu, a Armani je polako topio prednost crno-belih, prišao na 35:34, a da sve bude teže po domaće, Dante Egzum je napravio treći prekršaj na nešto manje od četiri minuta pre kraja druge četvrtine, pa ga je trener Obradović odmah izveo iz igre.

Ali, da atmosfera u dvorani ponovo bude kao na početku, pobrinuo se Danilo Anđušić sa dve uzastopne trojke i Partizan je stigao na sedam poena prednosti - 41:34!

Gosti posle tajm-auta Etorea Mesine uzvraćaju poenima Šildsa, ali Anđušić je sve raspoloženiji za igru, ovoga puta asistencija za LEsora koji umalo nije iščupao obruč.

A onda, ''rampa'' Lesora, pa bacanje Anđušića u reklame i osvojena lopta u odbrani za pravu ''eksploziju'' oduševljenja u dvorani!

Na minut do kraja poluvremena, oduševljenje se pretvorilo u bes, jer sudije nisu očigledno saplitanje Pantera okarakterisale kao prekršaj, u situaciji kada je Partizan imao novu kontru. Protestovao je i trener Obradović, ali arbitri su bili neumoljivi. Na drugoj strani Nikolo Meli pogađa i smanjuje na 46:38.

Do kraja poluvremena trojke Madara na jednoj, Tonuta na drugoj straniu.

Jam Madar je sa deset poena najefikasniji u Partizanu, Anđušić je upisao devet, Ledej i Lesor imaju po osam poena. Kod gostiju Dejvis 11, Šilds devet poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke