POLUVREME - Srbija ubedljiva, Kinezi nedorasli, brine povreda Petruševa

Autor: Mladen Heleta
subota 26.08.2023.
14:47
Izvor: Sportske.net

Prvi trijumf na vidiku.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaši Srbije u Manili igraju prvi meč na Mundobasketu protiv Kine, a rezultat posle 20 minuta igre u duelu prvog kola B grupe je 55:34 za naš tim.

Kinezi nemaju znanja, a ni snage da pariraju "orlovima" i trebala bi da se desi neka prava senzacija u nastavku, pa da trijumf Srbije bude doveden u pitanje.

Selektor Srbije Svetislav Pešić odlučio se da meč krene sa petorkom koju su činili Stefan Jović, Bogdanović, Dobrić, Nikola Jović i Milutinov.

Kinezi, koje sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, silovito su otvorili utakmicu, poveli su 6:0, da bi onda Milutinov zakucao i postigao prve poene za Srbiju na ovom šampionatu. Igralo se brzo i efisakno u uvodnih pet minuta, nakon kojih je Kina vodila sa 11:10, uz čak devet ubačenih poena od strane Džanga. Srbija se prenula od tog petog minuta, Stefan Jović i Milutinov su kreirali seriju 6:0, proradio je Bogdanović, a trojkom Marinkovića naš tim je otišao na komfornih +9 (23:14), na 1,42 minuta pre kraja prve deonice. Nikola Jović je ubacio dva bacanja za 25:14, Srbija je prvi put povela sa dvocifrenom razlikom i to je bio rezultat prve četvrtine.

Filip Petrušev je dobio šansu na startu druge četvrtine na poziciji centra i iskoristio je na najbolji mogući način. Perfektno je završio četiri akcije Srbije, ubacio osam poena, a onda je doživeo neugodnu povredu prilikom doskoka, pa je morao da izađe iz igre. Kinezima je očekivano stao šut u ovom periodu, a oni na drugačiji način nisu u stanju da zaprete Srbiji, pa su „orlovi“ polako povećavali svoje vođstvo, koje je posle trojke Gudurića na 5,08 do kraja bilo +17 (40:23). U finišu druge deonice se opet razigrao Milutinov, nadovezao se i Nikola Jović, Kinezi su bili apsolutno nemoćni pod košem, pa je Srbija na veliki odmor otišla sa velikom prednošću i sigurno korača ka pobedi koja se i očekivala.

Milutinov je ubacio devet poena, Petrušev osam, a Bogdanović i Nikola Jović su upisali po sedam za Srbiju. Kineze predvode Ki sa deset i Džang sa devet poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke